GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Haziran 2016 Cumartesi 16:15

Başkan Soyer’den TEOG birincisi Ezgi’ye ‘İzmir rüyası’ daveti!

Muş’un Varto ilçesinde yaşayan ve TEOG sınavında birinciler arasında girmeyi başaran Ezgi Beytaş, “Şu ana kadar il dışına çıkmadım, İzmir’i görmek istiyorum” dedi, Seferihisar Belediye Başkan Soyer’den jet davet geldi.

EGEDESONSÖZ – Muş’un Varto ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Ezgi Beytaş Temel Eğitimden Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasına adını yazdırdı ve ilçesinin gurur kaynağı oldu.

10 haneli Dağcılar Köyü’nde yaşayan ve taşımalı eğitim sistemiyle yatılı ortaokulda öğretim gören Ezgi Beytaş, hedefinin doktor olup köyüne hizmet etmek olduğunu söylerken hayalini de “Şu ana kadar il dışına çıkmadım, İzmir’i görmek istiyorum” sözleriyle açıkladı.

İzmirli gazeteci Ece Temelkuran Ezgi Beytaş’ın bu dileğini sosyal medyada paylaşarak Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulundu.

Başkan Soyer’dan bu çağrıya jet yanıt geldi. Seferihisar Belediye Başkanı, Muş’un gururu Ezgi’ye İzmir davetinde bulunduklarını ve cevap beklediklerini açıkladı.

Şartlar olgunlaşırsa Başkan Soyer Ezgi’yi ağırlayacak ve İzmir hayali gerçek olacak.