GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Eylül 2019 Pazar 18:11

Başkan Soyer'den Barış bebek mesajı: Rahat ettirmek için...

Basmane'de boş bir arazide yaşam savaşı veren Afgan ailenin ve dünyaya yeni gelen, gözaltına alındığı için babasına kavuşamayan yeni üyesi Barış Bebek'in dramına sessiz kalmayan Başkan Soyer sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Barış bebek dünyaya hoş geldin. Arkadaşlarımız seni ve anneni rahat ettirmek için ellerinden geleni yapacaklar. 2,5 kilo doğmuşsun. Kuvözden çıkıp annenin kucağına kavuştuğun günü görmek için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Aylar önceİzmir'e gelerek Basmane'de boş bir araziye sığınan Afganistanlı ailenin yeni üyesinin dünyaya geliş süreci yürekleri dağladı. 

Edinilen bilgiye göre 9 aylık hamile olan Bebegül Tacik’in doğum sancıları başlayınca sağlık ekiplerine haber verildi. Kimliği bulunmadığı gerekçesiyle ambulansa kabul edilmeyen hamile kadın, çevredekilerin tepkisi sonucu Tepecik Eğitim ve araştırma Hastanesi Doğum Servisi’ne kaldırıldı. 

Sezaryenle doğum yapan anne, bebeğine ‘Barış’ adını verilirken, baba Javet Sultan oğlunu kucağına alma şansını yakalayamadı. 

Eşi hastanede doğum yaparken eşyalarını almak için Basmane’ye dönen Javet Sultan burada polisler tarafından durduruldu. Henüz yeni doğan bebeğini görmeyen baba, kimliği olmadığı gerekçesiyle gözaltına alınarak Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü. 

Kuvözde kalan bebeğiyle birlikte taburcu olmayı bekleyen Anne Bebegül ise eşini bir daha görüp göremeyeceğini bilmiyor. Ailenin diğer çocuklarına arazide kalan diğer Afgan aileler kol kanat gererken, ihtiyaçları da İzmir Müzisyenler Derneği üyeleri tarafından karşılanıyor. 

İzmir'de yaşanan olaya Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sessiz kalmadı. Başkan Soyer'den ailenin ve onlar için kaygılanan kentlilerin yüreklerine su serpen bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Soyer, "Barış bebek dünyaya hoş geldin. Arkadaşlarımız seni ve anneni rahat ettirmek için ellerinden geleni yapacaklar. 2,5 kilo doğmuşsun. Kuvözden çıkıp annenin kucağına kavuştuğun günü görmek için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.