GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Ekim 2023 Perşembe 11:06

Başkan Soyer de omuz verdi... İzmir'de şehide yürek yakan veda!

Ankara'da yangına müdahale ederken dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden itfaiye eri Fahrican Yavaş'ın (24) cenazesi, meslektaşları tarafından düzenlenen törenin ardından memleketi İzmir'in Torbalı ilçesine gönderildi. Yavaş'ın, oksijen tüpünün bitmesi nedeniyle dumandan etkilendiği öğrenildi.

Henüz geçen sene atandığı Ankara İtfaiyesinde dün görev sırasında dumandan zehirlenerek şehit olan Torbalılı Fahrican Yavaş’a Ankara’da resmi tören düzenlendi.

Akşam saatlerinde Ankara İtfaiyesi’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılımıyla düzenlenen törende mesai arkadaşları duygu dolu anlar yaşandı.

Ailesinin de yer aldığı törenle ilgili sosyal medyada bir paylaşım yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Başka canları kurtarmaya çalışırken kahramanca şehit olan itfaiye erimiz Fahrican Yavaş’ı son yolculuğuna uğurladık. Hatırasını sonsuza kadar yaşatacak, hiçbir zaman unutmayacağız. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. 



SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Fahrican Yavaş için memleketi İzmir’de cenaze töreni düzenlendi. Torbalı Hacı Mümin Mesci Camii'de düzenlenen törene genç itfaiyecinin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilçe belediye başkanları ile meslektaşları katıldı.

Başkan Tunç Soyer ile Mansur Yavaş, Fahrican Yavaş'ın babası Vahdettin Yavaş ile annesi Nedret Yavaş'a başsağlığı diledi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Fahrican Yavaş'ın naaşı meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Oğlunun tabutuna dokunan anne Nedret Yavaş, “Daha çok gençsin. Senin düğününü yapacaktık. Beni bırakıp nereye gidiyorsun” diyerek gözyaşı döktü. Yavaş, Torbalı Eğerci Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Öte yandan olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Dumandan etkilenen itfaiye erlerinin yanan dairede mahsur kalan olup olmadığını kontrol etmek için içeriye girdiği belirtildi. Teçhizatları tam olarak yangına müdahale eden itfaiye erlerinin, kontrol ve söndürme çalışması sırasında içeride fazla kaldığı ve bu sırada oksijen tüplerinin bitmesi nedeniyle dumandan etkilendikleri belirtildi.

SOYER'DEN TAZİYE MESAJI
Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de taziye mesajı yayımladı. Mesajda "Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde itfaiye eri olarak görev yaparken şehit olan hemşehrimiz Fahrican Yavaş’ı, Başkanımız Sn. Mansur Yavaş  ile birlikte Torbalı’da toprağa verdik. Şehidimizin tüm ailesine, yakınlarına ve itfaiye teşkilatına bir kez daha başsağlığı diliyorum." ifadeleri yer aldı.

(Torbalı Güncel, DHA)