GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Aralık 2023 Cumartesi 12:27

Başkan Soyer anmada konuştu: Yeni Menemen olaylarını hayal ediyorlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen'de; Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki'nin gericiler tarafından şehit edilişinin yıldönümü programında konuştu. Soyer, “Fikri hür, vicdanı hür Türkiye’ye karşı yeni Menemen olaylarını hayal etmeye devam ediyorlar. Cumhuriyetin çocukları asla geçit vermedi, vermeyeceğiz” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 93 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey için tören düzenlendi.

Kubilay Anıtı önünde gerçekleşen törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Soyer konuşmasında şunları söyledi:

“93 yıl sonra onlar bizimle buradalar. Bedenleri burada olamasalar da yürekleri, yoldaşları burada… İnandılar, dövüştüler, ancak ölmediler, ölümsüzleştirdiler. Bugün hepimiz devrimlerin bekçisiyiz. Cumhuriyetin aşınmaz kalesiyiz. Vatansever kardeşlerim, tarih korkakları, hainleri yazmaz. Bağımsızlık, hürriyetimiz için bir an olsun gözlerini kırpmayanları yazar. Tarih kahramanları yazar, halk düşmanlarını yazmaz. Tarih dün vefat eden askerlerimizi de yazacak.

Yazık ki halkın düşmanları bugün de cumhuriyetimizi kemirmeye çalışıyor. Kadınların hür ve özgür olmasını, devlet için laikliği kabul edemediler... Fikri hür, vicdanı hür Türkiye’ye karşı yeni Menemen olaylarını hayal etmeye devam ediyorlar. Cumhuriyetin çocukları asla geçit vermedi, vermeyeceğiz.

Ulu önderimizin en önemli eserim dediği Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Cesarete, bir arada olmaya ve umuda daha çok ihtiyacımız var. Biliyorum ki biz bu üç erdeme de sahibiz.Cumhuriyet şehitlerimiz hainlere karşı 93 yıl önce nasıl dimdik durduysa, bizde bugün öyle dimdik duracağız. Okullarımız tarikata açmaya çalışan karanlık zihniyete asla izin vermeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmiriyiz”