GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Şubat 2021 Cuma 11:38

Başkan Soyer afet bölgesinde: Her şeyi yaşadık!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in Çeşme ilçesinde meydana gelen hortumda zarar gören bölgeye gitti. Alandan açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “Doğrusu bu aklımıza gelmiyordu, hortumu da görmüş olduk” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Çeşme ilçesinde 11 Şubat tarihinde 21.30 sularında hortum meydana geldi. 18 kişinin yaralandığı hortumun ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, alana giderek incelemelerde bulundu.

Sahilde başlayıp sonrasında denize yakın alanlarda etkisini artıran; birçok ev, araç ve teknede hasar oluşturan hortum hakkında konuşan Başkan Soyer, şu ifadeleri kullandı:

“Çeşme'de yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kısacık bir sürede büyük bir felaket yaşanmış. Gerçekten çok zor zamanlardan geçiyoruz. Pandemi, deprem, sel, tsunami hakikaten her şeyi yaşadık. Doğrusu bu aklımıza gelmiyordu, hortumu da görmüş olduk. Dolu felaketi özellikle tarımsal alanlarda ciddi zararlar vermeye başladı ve akla hayale gelmeyecek bir tabloyla karşı karşıyayız. Biz bu türk iklim felaketlerini başka ülkelerde, uzak coğrafyalarda yaşanır diye bilirdik. Demek ki bize de geliyoruz. Bundan sonra da bunlara hazırlıklı olmak lazım. Doğanın dengesini bozdukça, dengesiyle oynadıkça doğada gerçekten insanlığa büyük bir bedel ödetiyor. Bunu da görmüş olduk. Vatandaşlarımızın yanında olup onların yaralarını sarmaya devam edeceğiz.”

Başkan Soyer, yaralıların çoğunun taburcu olduğunu hatırlatarak, "Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar dışarıda olmadığı için daha hafif atlatılmış oldu. Çünkü uçan kiremitlerin çok daha fazla zarar vermesi mümkün olabilirdi. En azından bu yaşanmadı." dedi.