GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Kasım 2020 Cuma 14:55

Başkan Soyer açıkladı: Hilton’a 7, Uzundere’ye 8 başvuru!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’deki deprem sonrası çadır kentlerde dört bin kişinin yaşama devam ettiğini hatırlatıp, kamu kurumları ile Hilton’a ilgi olmadığını söylemişti. İzmir Büyükşehir  Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, Uzundere’de 224, Hilton’da ise 380 odanın hazır olduğunu hatırlattı; “Bu psikolojik bir durum… Depremzedeler doğal olarak en azından bir süre için kapalı yerde kalmak istemiyor” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ –  İzmir’de incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çadır kentlerde dört bin kişinin yaşamaya devam ettiğini belirtti; “Hilton’un ve kamu kurumlarına sadece 255 başvuru aldık” demişti.

Bakan Pakdemirli’nin sözlerini değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, depremzedelerin çadırlarda yaşamak istemesinin nedenini psikolojik olarak değerlendirdi.

Egedesonsöz’e konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bakan Pakdemirli’nin sözlerinin, belli bir ölçüde haklılık taşıdığını dile getirdi. Soyer açıklamasında, “Bu durumu tam olarak anlamaya çalışıyoruz. Çadırda kalma tercihinin farklı nedenleri olabilir. Depremzedenin çadırlarda memnuniyet testi yaptığını bile söyleyebiliriz. Ancak en önemli neden, bu aşamadan sonra depremi en sıcak haliyle yaşayan hemşerilerimizin özellikle kapalı yerde kalmak istememesidir. Aslında bu küçük taşınma gecikmeleri Büyükşehir Belediyesi olarak bize daha iyi hazırlanma fırsatı veriyor. Şu anda Uzundere’de 224 konut hazır. An itibarıyla bu konutlara şimdilik sekiz aile başvuru yaptı. Hilton’da 380 oda hazır. Buraya da yedi aile geçmek istediğini bildirdi. Uzundere'deki evlerde gardıroptan elektrik süpürgesine kadar her şeyi veriyoruz. İzmirliler’in refahı ve mutluluğu için 24 saat hazırız” dedi.