GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Temmuz 2022 Perşembe 19:50

Başkan Soyer SMA’ya destek uygulamasını duyurdu

SMA hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçların SGK tarafından karşılanmaması sonrasında pek çok aile yardım kampanyası düzenlemeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yardım kampanyalarını Bizİzmir uygulamasına taşıdı. Uygulamayı sosyal medya hesabı üzerinden duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gelecekte daha büyük kampanyaların olacağının altını çizdi.

EGEDESONSÖZ - SMA hastalığının ilaçlarını SGK’nın karşılamamasından sonra aileler, sosyal medya üzerlerinden yardım kampanyası başlattı. İlaçların maddi değerinin yüksek olması aileleri bu duruma sürükledi.

İzmir’de SMA hastalığının pençesinde şifa bekleyen çocuklar için İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulama başlattı. Uygulamaya göre; Bizİzmir üzerinden resmi kurumlardan evrak alan yardım kampanyalarına isteyen kişiler destek olabilecek.

Kampanyayı sosyal medya hesaplarından duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gelecekte daha büyük projelerin olacağının altını çizdi.

Başkan Soyer’in açıklaması şu şekilde:

Değerli dostlarım, biliyorsunuz SMA hastalığının pençesinde şifa bekleyen yüzlerce çocuğumuz var. İyileşmeleri için gereken tedavinin maliyeti çok yüksek ve ne yazık ki SGK tarafından karşılanmıyor. Elbette asıl talebimiz vicdanları yaralayan bu uygulamanın son bulmasıdır. Hiç kuşkunuz olmasın zamanı gelince o da olacaktır ancak şimdi hepimize düşen görev bu çocuklarımıza eş birliğiyle destek olmaktır. İzmir’de resmi kurumlardan izin alarak yardım kampanyası açan ailelerle, destek olmak isteyenleri Bizİzmir uygulaması üzerinde buluşturuyoruz. bizizmir.com sitemize girip ‘umut ol, hayat ol’ sayfamızda bu çocuklarımız için açılan banka hesap linklerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Önümüzdeki günlerde dayanışmayı daha da büyütmek için projelerimizi açıklayacağım. Hadi lütfen, şimdi el ele verelim. Dayanışmanın ve sevginin gücüyle SMA’lı çocuklarımıza hayat verelim.