GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Şubat 2021 Salı 13:29

Başkan Soyer: Deniz ulaşımı tercih edilmeli

İzmir' de 24 saatlik dilimde metrekareye 120 kilogramın üzerinde yağış düşmesi üzerine yaşanan taşkınların trafik yoğunluğunu durma noktasına getirmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, ulaşımda deniz yolunun kullanılması tavsiyesinde bulundu.

İzmir'de gece boyunca özellikle merkez ilçeleri ve kıyı ilçelerinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle birçok noktada su baskını meydana gelmesi üzerine trafik durma noktasına geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanları şehrin sıkıntılı noktalarında sahaya inerek çalışmaları yakından takip etti.

İzmir'de çok şiddetli yağmurda oluşan su baskınlarına müdahale eden ekiplerimizi koordine etmek üzere Afet Koordinasyon Merkezi'nde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vatandaşları trafik yoğunluğunun azaltılması açısından deniz ulaşımına davet etti.

İZDENİZ seferlerinin doldur boşalt sistemiyle durmaksızın çalıştığını belirten Başkan Soyer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle Karşıyakalı hemşehrilerimizin ulaşım için vapurları tercih etmesini rica ederim. Vapurlar yoğunluğu önlemek için kalkış saatini beklemeksizin doldur-boşalt sistemiyle çalışıyor. Arabalı vapurlarımız da Üçkuyular-Bostanlı arasında kesintisiz faaliyette."