GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Temmuz 2023 Salı 12:53

Başkan Soyer ‘1 yıldır kredi alamıyoruz’ dedi: Kasıt var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 seneyi aşkın bir süredir kamu bankalarından kredi alamadıklarını belirterek “Bunu kasıt dışında nasıl izah edebilirsiniz. Ancak 1 seneyi aşkın süredir kamu bankalarından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kredi verilmiyor. 500 milyon TL’nin üstünde bir kredi talebi var ancak 500 TL bile verilmiyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde “kredi” konusu vardı.

‘500 MİLYON TL İSTEDİK 500 TL VERMEDİLER’
Bir senedir İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kamu bankalarından kredi kullandırmadıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Biz çok zor koşullar altında yürüyoruz belediyeciliği. Bir seneyi aşkın süredir kamu bankalarından kredi kullanamıyoruz, kullandırmıyorlar.  Kredi notumuz ile ilgili bir mesele değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süreli finansman ihtiyacı oluyor. Bunu da bankalardan gider kullanır. Bunu kasıt dışında nasıl izah edebilirsiniz. Ancak 1 seneyi aşkın süredir kamu bankalarından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kredi verilmiyor. 500 milyon TL’nin üstünde bir kredi talebi var ancak 500 TL bile verilmiyor” dedi.

‘NARLIDERE METROSU İÇİN 30 MİLYON EURO BEKLİYOR’
Narlıdere Metrosu için 30 milyon Euro kaynak çıktığını ancak onaylanmadığı için kullanamadıklarını ifade eden Başkan Soyer “Son etabı bitti, deneme seferini yaptık, istasyonlar bitmek üzere son dilimi var. Bir kefalet, garanti istemiyoruz. Sadece onay imzasına ihtiyaç var. 30 milyon euro geldi ve bunun  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılması için onay istiyoruz. Mevzuat bu. Ancak gelmiyor. Mart’tan beri gelmiyor. Bunu bir izahı olabilir mi? Tramvayda da benzer. Buraya şikâyet etmek için gelmedim, sadece şunu söyleyeyim, İzmir’in hakkı teslim edilmiyor. İzmir’in hak ettikleri var ve bunların İzmir’e verilmediği sürece bizim işimiz zorlaşıyor.” diye konuştu.