GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ocak 2023 Cuma 08:17

Başkan Sengel’den ‘adaylık’ yanıtı: Yakıştırılıyor olmak gurur verici

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin anılmasını değerlendiren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Yakıştırılıyor olmak gurur verici. Ancak niyet okuyuculuğu yapmak 'Filiz'in hayali ' gibi cümleler asap bozucu. Ben, Selçuk'ta kalmak istiyorum ve halk istediği sürece oranın yönetimine tabii ki talibim. Önce genel seçime bakalım” dedi

EGEDESONSÖZ - Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sengel, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, adaylık ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için net konuştu.

BU İŞ DEĞİL, BİR GÖREV
Aday olup olmayacağı yönündeki soruya ‘halka kulak veriyorum’ diyerek sözlerine başlayan Sengel, “Bu iş istemekle alakalı bir durum değil. İş değil bu. Bu bir görev... Görev talep edilmez verilir. Onu da veren halktır. Ben kulaklarımı halka kapatmam. 2019'da aday adayı olduğum zaman da, olmadan önce de birçok kişi gelip sen olursun diyordu. Siyaseti hedefim şudur diye yapamazsınız. Hedefe halk götürür. Şu an çok çok önemli genel seçim varken, yerel seçimi konuşmayı kendime zul görüyorum. Yaptıklarımız halk tarafından takdir gördüğü sürece... Her zaman kulağımı halktan yana verdim. Selçuk'un kıymetli olan ve korunmaya değer bir yer... Yapmamız gereken bir çok iş var. Hlkın sesine kulak veren biri olduğum için çok iyi biliyorum. Bilmesem adaylığımı koymaz ve yüzde 53 oy almazdım” ifadelerini kullandı.

GÖREVİMİ İYİ YAPMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUM
Geçmiş dönem Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın ‘en çekindiğim aday’ diyerek kendisini kastetmesini değerlendiren Sengel, “O da yakıştırıyordu bana. Ben grup başkanvekilliği yapıp grup sözcüsü olup ona muhalefet yaptığım için tedirgin oluyorum demiş… Sağ olsun. Ben görevini iyi yapmak için çaba gösteren biriyim. Mesleğiniz iyi yapınca göze çarpıyorsunuz. Demek ki ben Zeynel Bey’e de kulak vermişim. Sağ olsun. Umarım desteklemiştir” diye konuştu.

SELÇUKTA KALMAK İSTİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını hedeflediği yönündeki iddialara tepki gösteren Sengel, “Niyet okuyuculuğu tez değil. Kahve falı gibi. Büyükşehir belediye bürokrasisi ile Tunç Soyer ile aramızda herhangi bir sıkıntı olması mümkün değil. Ben buna müsaade etmem diye demiştim. Ben yeni belediye başkanı olmuş olabilirim ancak 2009'dan beri süreç içindeyim. Gördüğüm hep şudur. Siyasetin magazin boyu çok sevilir. Öyle bir şeyin söz konusu olması mümkün değil. Her şeyden önce bu kente ilişkin halkımızın hayalleri var. Birileri 'Filiz bir an önce gitsin' demiş olabilir ancak ben Selçuk'tayım. O toprakları çok seviyorum. O kadar kıymetli ki o topraklar herkesin gözü orada. Dünyanın göz bebeği kentinin belediye başkanıyım. Bu kenti terk etmeyi hiç düşünmüyorum.Ben Selçuk'ta yaşlanmaya talibim. Tunç Başkana gelince... Kendisi gerçekten Seferihisar’da harikalar yarattı. Müthiş işler yapmış. Burada da aynı şekilde... İzmir'e gerçekten turizmle ilgili ciddi işler yapıyor. İzmir merkezine gemi geliyor artık. Avrupa kentlerinin içine girdi İzmir. İstanbul var ancak İzmir'de bu söylemlerin içine dahil oldu artık. Ben  Selçuk'ta kalmak istiyorum ve halk istediği sürece oranın yönetimine tabii ki talibim ancak önce yerel seçim” dedi.

ASAP BOZUCU
Büyükşehir koltuğu için anılmanın gurur verici olduğunu dile getiren Sengel, “Yakıştırılıyor olmak gurur verici. Ancak niyet okuyuculuğu yapmak, 'Filizin hayali ' gibi cümleler asap bozucu. Benim tek işim var ve önümdeki ajanda da ne yazıyor. Eskiden herkesin söylediği Efes Selçuk yazıyor. Bunu söylemem istenmese de…” diye konuştu