GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Eylül 2023 Pazartesi 09:16

Başkan Selvitopu'ndan seçim yorumu: İttifaksız da kazanırız!

Son günlerde siyasetin gündeminde yer alan ‘ittifak’ konusunda değerlendirme yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Ben Karabağlar'da ittifaksız da olsa seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Yeter ki sağlıklı ve disiplinli bir çalışma yapılsın. Ancak ittifaklar olursa tabii ki iyi olur. Daha fazla güçle seçime girmiş oluruz. Bunu partimizin genel merkezi değerlendirecektir. Bunlar kongre süreci tamamlandıktan sonra netleşecektir. İttifak olmayacakmış gibi bizim seçimlere hazırlık yapmamız gerekir. Önce kendi gücümüze güvenmek zorundayız” dedi

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Selvitopu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Belediye olarak çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Selvitopu, “Belediye çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Asfalt çalışmalarında yoğun bir hız var. Programdan sonra Üçkuyular Mahallemize gideceğim. Orda asfalt çalışmaları yapılıyor. Tüm mahallelerde çalışmalarımız devam ediyor. Tümü bizim kendi imalatımız. Eğer gerektiği gibi çalışırsanız piyasadan ucuza getirebilirsiniz. Mevcut tesisimiz vardı bunu revize ettik ve doğalgaza bağladık. Petrol ve mazottan ayırdık. Böyle yapmamız ile maliyetimiz düştü. Bütçemizde de ciddi oranda düşüş yaşandı. 2 yıldır fiilen tüm Karabağlar’da her sokakta yapıyoruz. Büyükşehir'den hiçbir destek almıyoruz, asfalt konusunda herhangi bir ihtiyacımız yok. Biz yapabildiğimiz ölçüde büyükşehir ilçe diye bakmıyoruz. Sorun olan yer varsa biz gerekirli işlemi yapıyoruz. Vatandaş da zaten ayrım olarak bakmıyor. İlk olarak fatura bize kesiliyor vatandaş tarafından” diye konuştu.



KENDİ GÜCÜMÜZE GÜVENMEK ZORUNDAYIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘yerelde tek başımıza gireceğiz’ sözleri sonrası başlayan ‘ittifaksız seçim’ yorumlarını değerlendiren Selvitopu, “İttifak olmadan da seçime girdim, ittifakla da seçime girdim... 2014 seçimlerde ittifaksız seçime girdim. Tabloya baktığımızda 2011 seçimlerine oranla biz 2’nci parti konumuna düşmüştük ve 11 bin oy farkı vardır AK parti ile. Biz geriden geldik. Biz çalışmalarımıza yoğunlaştık, 2014'de seçimi 12 bin oyla farkla kazandık. 2019'a geldiğimizde İYİ Parti ile ittifakımız vardı yüzde 54 civarı 34 bin oy farklı ile seçimi kazandık. Ben Karabağlar'da ittifaksız da olsa seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Yeter ki sağlıklı ve disiplinli bir çalışma yapılsın. Ancak ittifaklar olursa tabii ki iyi olur. Daha fazla güçle seçime girmiş oluruz. Bunu partimizin genel merkezi değerlendirecektir. Bunlar kongre süreci tamamlandıktan sonra netleşecektir. İttifak olmayacakmış gibi bizim seçimlere hazırlık yapmamız gerekir. Önce kendi gücümüze  güvenmek zorundayız” ifadelerini kullandı.



BİRÇOK KONUDA TASARRUF YAPIYORUZ
İzmir Enternasyonal Fuarı’na bu yıl katılamadıklarını dile getiren Selvitopu, “Bu yıl biz katılamıyoruz. Maliyeti yüksek stantların. Biz bütçeye baktık, teklif de geldi. Ancak bütçe imkanlarımız dardı. Bu tür benzer birçok konuda tasarruf yapıyoruz. Maliyetler çok yüksekti. Bütçemize dikkat ediyoruz” diye konuştu. 

GELMEZSE PEŞİNE DÜŞERİZ
Özellikle CHP’li belediyelerin İller Bankası ve Belediyeler Birliği gibi kurumlara yönelik eleştirilerinde haklı olduklarını belirten Selvitopu, “Belediye başkanlarımız haklı. Pay gönderilmek zorunda. Kimse bağış yapmıyor. Gelmezse peşine düşer alırız onu. Ancak İller Bankası bize şunu sağlamıyor; projeler ile ilgi  destek verilmesi  için başvuru yapıyoruz. 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum bir iki projeye destek verildi onun haricinde hiçbir projeye destek alamadık. İller Bankası niye var? Belediyelere destek vermek için... Ekonomi o kadar bozuk ki. Bankalara borcumuz yok, kredi çekmek istiyoruz bankalar kredi veremiyor. Bu yerel yönetimleri zorluyor. Bu sıkıntıları tüm belediyeler çekiyor. İktidar belediyeleri ile farklılık ne? Onlara baksa kaynaklardan destek oluyorlar. İzmir’de iktidarda olan belediyelere bakarsanız hangi kaynakları kullandıklarına bakarsanız bunu herkes görür” dedi.