GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Eylül 2023 Cuma 13:22

Başkan Selvitopu’ndan ‘müdahale’ yanıtı: Aday çıkarmadım, tercihte bulundum

Karabağlar’da gerçekleşen CHP İlçe Kongresi hakkında yöneltilen eleştirilere yanıt veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Belediye başkanı olarak ben aday çıkarmış değilim. Adaylar çıkmıştır benim de bir adaydan yana tavrım olmuştur. Hiçbir şekilde belediye imkanlarını kullanmadım” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar’da gerçekleştirilen ilçe kongresinde Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun desteklediği Emel Tongabay ile İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın desteklediği Bülent Sözüpek karşı karşıya gelmişti.

Seçimlerde az bir fark ile Kaya’nın desteklediği aday sandıktan birinci çıkarken, seçim sonrası bir çok kademeden ‘Selvitopu kaybetti’ yorumları yapılmıştı. Tartışmalara AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da dahil olurken, Kaya, “Karabağlar Belediye Başkanı sandıktan çıkamıyor. Kılıçdaroğlu, bu arkadaşı buna rağmen yine belediye başkanlığına aday yapar” ifadelerini kullanmıştı.

UMUDU BİZİM PARTİMİZE Mİ BAĞLADI?
Sonsöz TV’ye konuk olan Başkan Selvitopu, açıklamaları değerlendirirken,  “Sayın Vekilimiz umudu bizim partimize mi bağladı? Bizim parti içimizde olan biri yarıştı. Bu yarışta farklı ekipler düşünceler var. Ancak sayın vekilim şunu unutmasın, ben halkın delegesiyim. Buraya getirilirken bize oy veren Karabağlar halkını temsilciyim. Parti içindeki yarışlarda sonuca saygı duyarım. Onun bunu dert etmesine gerek yok. Karabağlar halkının tercihi ve iradesi önemli. 2 dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Halk teveccüh gösterip beni seçti. Bundan daha büyük onur olur mu? Benim için bu önemli. Bu demokratik bir anlayış inde yapılan olaydır. Kendi parti seçimlerinde böyle şeyler olmadığı için anlaması çok zordur. Demokrasiyi önce kendi içinizde içselleştirip saygı duyacaksınız sonra düşünceniz neyse açıklayacaksınız” ifadelerini kullandı.

BENİM DE BİR TERCİHİM OLACAKTIR
İlçe belediye başkanlığı için aday olmak isteyenlerin olabileceğini belirtilmesi ve kaybeden belediye başkanları arasında kendisinin de gösterilmesinin sorulmasına yanıt veren Selvitopu, “Ben onlara saygı duyarım, alınganlık duymam. Belediye başkanı halkın seçtiği kişidir. Halkın karşısına çıkmış insanlarız biz. O tartıda halk ne olduğumuza karar vermiş. Bunu kimsenin değiştirme hakkı yok. parti içinde herkesin bir siyasi duruşu vardır. Benim de kendi içimde bir siyasi duruşum vardır. Bunu kişilere göre belirlemem. Tabii ki benim de tercihim olacaktır.  Kongrede de tercihim şeklinde bir duruşum vardır. Bende partinin bir üyesiyim. Parti üyelerimiz de bir tercih yapmıştır. Ben buna saygı duyarım. Demokrasi dediğimiz olay budur. Kişiyi sevip sevmemenizin önemi yoktur. Bu kurumsal yapıdır ve kurumsal yapının geleneklerine göre yapılan durumun sonucudur. Buna herkesin saygı göstermesi gerekir. Benim için konu burada bitmiştir” diye konuştu.

ADAY OLMAK, HERKESİN DOĞAL HAKKIDIR
İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın Karabağlar Belediye Başkanlığı için aday olmak istediğinin herkes tarafından konuşulduğunun belirtilmesini değerlendiren Selvitopu, “Bunların hepsi demokratik ortamda değerlendirilecek konulardır. Kamuoyunda bunlar zaten görüşülür tartışılır ancak bunlar benim siyasi duruşumu değiştirmez. Benim siyasi duruşum bakışım devam edecektir. Parti benim de partimdir. Kurumsal kimliğine zarar verecek hiçbir davranışım olmaz. Bunlar parti içi çalışmalar ile sonucu ulaşılacak konulardır. Aday olup olmamak herkesin doğal hakkıdır. Ben adayım kimse aday çıkmasın diyecek durumum olabilir mi? Ben kendi yaptığım çalışmalara ve sorumluluğuma bakarım. Benim için olay orada bitmiştir. İl kongresi var önümüzde, orada tercihim yok, desem inandırıcı olur mu? Süreci yine değerlendireceğiz ve buna göre tercihim olacaktır. Buna alışmamız gerekir. Bunu çok büyük meseleymiş gibi ortaya koymak çok doğru değil” dedi.

BELEDİYE İMKANLARINI KULLANMADIM
Kendisinin kongrede aday çıkarmadığını belirten Selvitopu, “Belediye başkanı olarak ben aday çıkarmış değilim. Adaylar çıkmıştır, benim de bir adaydan yana tavrım olmuştur. Hiçbir şekilde belediye imkanlarını kullanmadım. Ben kendim ile ilgili eminim. Bu süreçte kimse belediyeye alınmamıştır. En son alımımız Şubat ayında 32 kişilik bir alımdır. Belediyemizin ihtiyacı yok mudur, elbette vardır. Bundan sonra bunu değerlendireceğiz. Belediye başkanı aday çıkaramaz böyle bir şey olmaz. Adaylar çıkar, hepimiz ona göre tercihimizi yapacağız. İlçe kongresinde de olan budur” ifadelerini kullandı.