GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mayıs 2024 Pazar 09:03

Başkan Saygılı’dan şehit annelerine vefa: Haklarını ödeyemeyiz!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, anneler günü dolayısıyla şehit aileleriyle bir araya geldi. Başkan Saygılı, İl Sosyal Politikalar Başkanlığı’nın düzenlediği organizasyonla İzmir’de yaşayan 150 şehit annesini eşi Şahika Saygılı ile birlikte ağırladı. Saygılı, “Annelerimiz ilk öğretmenimiz, hayat boyu rehberimizdir. Her anne büyüttüğü evladıyla bir tarih yazar. Geleceği örer, bazen de bir milletin ışığı, varlığının sebebi olur. Şehit anneleri işte bu mertebededir. Haklarını ödeyemeyiz” diyerek tüm annelerin anneler gününü kutladı.

İl Başkanı Bilal Saygılı, eşi Şahika Hanım’la beraber şehit annelerine karanfil dağıttı ve hepsiyle tek tek sohbet etti. Saygılı ailesi, İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran ve İl Başkan Yardımcılarının da katıldığı buluşmada annelerin sorun ve isteklerini de dinledi.  Başkan Saygılı, bu özel güne ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bu toprakları vatan, bizi millet yapan değerlerin hayat bulmasındaki en büyük pay annelerimizindir, evladını şehit veren annelerindir, gazi annelerinindir. Böyle ulvi bir yaradılışın, böyle koşulsuz bir sevgi ve fedakarlığın tek bir günü olamaz. Her gün, her an onlarındır. Çünkü hayatlarımız, ailelerimiz gibi devlet ve milletimizin bekası da onların kalplerinde, ellerinde şekillenir. Onlara duyduğumuz vefanın ve minnetin haddi hududu olamaz. Haklarını ödeyemeyiz. Çünkü; cennetin ayakları altına serildiği müjdelenen annelerimizin sevgi ve emeğinin de haddi hududu yoktur.” 

Onlar birer kahramandır
Kadının yüceltilmediği ve yer almadığı, annelerin kollanıp gözetilmediği hiçbir siyasi hareketin ve iktidarın başarı şansı olmadığına dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Güçlü aile demek, güçlü millet demektir. Dolayısıyla gücümüzün temelinde annelerimizin gücü ve metaneti vardır. Bir çocuk, bir genç üzerinden taşıdığımız umudu ilk yeşerten onlardır. Bize düşen ise onların gücüne güç katmak, sorunlarının çözümünü ön planda tutmak, mutlu annelerin yaşadığı bir Türkiye’yi tesis etmektir. Bu anlamlı buluşmadan ötürü mutluyuz. Her şehit annesi bir kahramandır. Her anne kendi evladının ve geleceğin kahramanıdır. Bugün Filistin’de direnen; feryadını duyurmaya çalışan, insanlık onuru için can veren, göz yaşı döken anneler birer kahramandır. Bugün bir kez daha vesiledir ve kalplerimiz onlarla birlikte atmaktadır. Şehit annelerimizle yaşadığımız bu özel günde tüm annelerimizin günlerini tebrik ediyor, ellerinden öpüyorum. Allah, onları başımızdan eksik etmesin.” diye konuştu.