GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Nisan 2020 Cuma 10:19

Başkan Sandal’dan hizmet değerlendirmesi: Bayraklı’da yoksullukla mücadele ediyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal,  görevdeki 1 yılını geride bırakırken değerlendirmelerde bulundu. Sorunları birikmiş bir belediye devraldığını ifade eden Sandal, Büyükşehir Belediyesi ile arasındaki uyum için ‘müthiş’ nitelendirmesini yaptı. İlçede yürüttüğü faaliyetlere ilişkin bilgi veren Sandal, “Bayraklı’da yoksullukla mücadele ediyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber)- Türkiye’de 2019 yılının 31 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlerde sandıktan çıkarak koltuğa oturan belediye başkanları 1 yıllarını geride bıraktı. Başkanlar mazbatalarına Nisan ayının ilk haftasında kavuşur kavuşmaz hizmete başlamıştı.

Başkanlardan kimisi geçmiş yıllardan gelen görevini sürdürürken çoğunluğu ise ilk dönemlerini yaşıyor. İzmir’de metropolün önemli ilçelerinden olan Bayraklı’da parti anlamında bir değişiklik olmasa da başkanlık koltuğuna oturan isim yenilendi.

Sandıktan çıkarak göreve gelen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal, Egedesonsöz’e konuştu.  Belediye Başkanı Sandal geride kalan 1 yıllık görev süresini değerlendirirken kısa soru-cevap şeklinde gerçekleşen mini röportajda çarpıcı yanıtlar verdi.

Her ne kadar koronavirüs ile mücadele kapsamında olağanüstü bir dönemden geçilse de yerel yöneticiler 1 yıllık faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapıyor. İşte Sandal ile gerçekleşen soru cevap:

Görev sürenizde bir yıl doldu. Nasıl geçti bunca zaman?

İlk günkü heyecanımızı koruyoruz ve çok çalışıyoruz

Nasıl bir belediye devraldınız?

Sorunları birikmiş bir belediye.

Şu an ilçenizde görev yaparken, daha önce yapılmayan neleri yapıyorsunuz?

Yoksullukla mücadele, kurumsal kimlik oluşturma (çocuk ve gençlik projeleri), kentsel tasarım.

İzmir Büyükşehir Belediyesi aranızdaki uyum nasıl?

Tek kelimeyle müthiş!

Güncel olarak koronavirüsle mücadele noktasında neler yapıyorsunuz?

Asli görevlerimizin yanı sıra sosyal yardımlar, dezenfeksiyon, uzaktan eğitim, 65 yaş üstüne alışveriş hizmeti.