GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Eylül 2020 Salı 20:47

Başkan Sandal’dan ‘dinleme’ çıkışı: İnşallah böceği kurt yememiştir!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal bir yıl önce makam odasında böcek tabir edilen dinleme cihazının akıbeti ve süreçle ilgili konuştu. Sandal, “İnşallah böceği kurt yememiştir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Eylül Ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda; dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Aktaş bir yıl önce başkanlık makamında bulunan dinleme cihazıyla ilgili son gelişmeleri sordu. Aktaş, ’böcek’ olarak tabir edilen cihazın akıbeti ve sonrasındaki süreci merak ettiklerini belirtti.

Aktaş’ın sorusu üzerine Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Adli bir konu. Yargıya intikal etmiş bir süreç. Biz de bekliyoruz. İnşallah böceği kurt yememiştir. Sonucunu bilmiyorum. Ben de bekliyorum” dedi.

 LİYAKAT ESASLI SİSTEM!

Başkan Sandal, AK Partili Meclis Üyesi Seyfettin Atbaş’ın toplu sözleşme görüşmeleri ve sendikayla yürütülen sürece ilişkin sorusunu da yanıtladı. Sandal, “Çalışanlarımızla ilgili arkadaşlarımız yaklaşık 6 aydır çalışıyor. Burada bizim temel ilkemiz ‘eşit işe eşit ücret’ ve ‘liyakat esasına göre görevlendirme’ konularıdır. Malum daha önceki süreçte sekiz müdürlük tarafından ihale edilip alınan, çalıştırılan personelimiz vardı. Biz bunu insan kaynakları müdürlüğünde toplayarak ihtiyacı olanlara yönlendirme yaptık. Asgari ücret uygulamasından vazgeçip yevmiye usulü çalışma sistemini uygulamaya başladık. Ücretler arasındaki uçurumun artmasını engellemek istedik. Sendika ile görüşmelerimiz devam ediyor. Alt gelir biriminde çalışan emekçi kardeşlerimizin ücretlerinde daha iyi bir düzenleme yapacağız. En alt ve en üst arasında dengeleme yaparak uçurumu engelleyeceğiz. Arkadaşlarımızı mutlu edecek gelişmeler var. Belediyemizde çalışan, liyakat esaslı görev yapanlar bu işten mutlu olacak. Belediye personelleri içinde bu düzenlemeden rahatsız olacak olanlar da mutlaka bulunacak. Biz burada çalışanı, emek vereni referans alıyoruz. Önümüzdeki haftalarda süreç pozitif olarak tamamlanır” ifadelerini kullandı.