GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Mart 2016 Salı 09:07

Başkan Piriştina muhtarlarla buluştu

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek beklenti, talep ve sorunlarını dinledi.

Muhtarlardan özellikle yol açma ve asfaltlama çalışmaları konusunda yoğun talep aldıklarını belirten Başkan Piriştina, 3 yılı kapsayan program dâhilinde asfaltlamaya ağırlık vereceklerini açıkladı. Belediye kaynaklarını israf etmeden, adil bir şekilde dağıtmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Piriştina, muhtarlara “Ellerinizi yakamızdan çekmeyin. Hizmet gelmedi diye kırgınlık yapmayın. Yollar asfaltlanır ama gönüllerdeki asfalt yolu yapmak zor.” diye seslendi. Toplantıya katılan CHP Parti Meclisi Üyesi Prof.Dr. Özkan Yıldız, muhtarların mahallelerindeki sorunlara vakıf ve başkanlarıyla rahatça konuşabiliyor olmalarından dolayı memnuniyetini dile getirirken, “katılımcı demokrasinin gereği budur” dedi.

Belediye Meclis salonunda muhtarlarla bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve ekibi, muhtarların beklenti ve taleplerini dinledi. Belediyenin tüm imkânlarının muhtarların ve mahallelerin hizmetinde olduğunu belirten Başkan Piriştina, Belediyenin kaynaklarını adil bir şekilde, israf etmeden kullandıklarını söyledi. Geçmiş dönemlerde hiç hizmet gitmemiş bölgelere pozitif ayrımcılık yaparak öncelik tanıdıklarını belirten Başkan Piriştina, asfaltlama ve yol açma konusunda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışarak sıkıntıları çözeceklerini, önümüzdeki 3 yıllık süreçte asfaltlama çalışmalarına ağırlık vererek açığı kapatacaklarını vurguladı.

Muhtarların mesai arkadaşları olduğunu ifade eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,  “Buca’nın makro düzeyde planlamasını yapıyoruz. Anlayış göstereceğiniz gibi hiç hizmet gitmemiş bölgelere ağırlık veriyoruz. Bazı yollar asfalt yapılmadı diye kırgınlık yapmayın. Yolları asfalt yaparım ama gönüllerdeki asfalt yolu yapmak zor. Elinizi yakamızdan çekmeyin. Taleplerini sürekli belirtin.” açıklamasında bulundu. İlçedeki mahalle muhtarlarını tek tek dinleyip not alan Başkan Piriştina, toplantıyı düzenli olarak iki ayda bir tekrarlama kararı aldıklarını söyledi.

Muhtarlar toplantısına katılıp, dikkatle dinleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız, muhtarların sorunlarını başkanlarıyla rahatça konuşabiliyor olmasından memnun olduğunu, katılımcı demokrasinin gereğinin de bu olduğunu söyledi.