GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
24 Temmuz 2018 Salı 15:13

Başkan Piriştina’dan Bucaspor isyanı: Aşçı bile maaş için bizi arıyor!

Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bucaspor’un içinde bulunduğu kongre süreciyle ilgili, “Herkesin bu işin içinde olması gerekiyor yalnız bırakılıyorum, haksızlık yapılıyor. Aşçı maaşının ödenmesi için bile beni arıyorlar” dedi.

Doğan BULUT / EGEDESONSÖZ- İzmir’in köklü kulübü Bucaspor’da taraftarın kulüp binasını basması ve yönetime el koyduğunu açıklamasının ardından Başkan İrfan Bal’ın görevi bırakması üzerine gözler Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya çevrildi. Piriştina, sessizliğini EgedeSonSöz’de bozdu.

HER ŞEYİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ
Bucaspor’un kötü günlerden geçtiğini söyleyen Piriştina: ”Biz elimizi, başımızı bacağımızı her şeyimizi taşın altına katıyoruz maddi manevi katmaya da devam edeceğiz. Geçen gün kongrede de açıkladım. Sürekli soruyorlar ne yapıyorsun diye, göreve geldiğimizden beri elimizi taşın altına koyduğumuzun açıklamasını yaptım. Bunu sadece laf olarak değil somut olarak tek tek anlattım. Gıda yardımı, araç yardımı, nakit paradan tesis yardımına stat yardımından futbolcu borç ödemelerine kadar bunun bir de somut açılımı var. Bunları açıklıyorum çünkü bir beklenti var” dedi.

GEÇEN SENE 2 MİLYON VERDİM
Bu zor süreçte herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Piriştina, “ iki tane beklenti var birincisi başkan kim olacak. İkincisi, camiaya gelen başkan ile belediye başkanı ne yapacak? Şöyle bir alışkanlık var. Eğer camianın başına başkanın istediği biri gelirse başkan yardım eder, taşın altına elini de koyar, ancak başkanın doğru bulmadığı biri gelirse bu desteği vermez. Bu biraz fazla bağımlılık yaratıyor. Koskoca bir camia. Gelsin herkes taşın altına elini koysun, sadece başkanın eliyle olmuyor. Bucaspor’dan bahsediyoruz, 600 bin nüfuslu bir kentten bahsediyoruz. Bütün gözler hep başkanda, biraz da şu Buca’ya gönül veren Bucasporlular Buca’ya sempati duyan esnaf, sanayici, işadamı, ticaret adamı, biraz onlar taşın altına elini koyarsa olur. Ben koymuşum 2 milyon para vermişim geçen sene. O yüzden ricam başkan kim olursa olsun ben yalnız kalmayayım. Bucaspor’un ne kadar büyük bir camia olduğunu herkes göstersin. Ve kimi seçerse seçilsin başkanda üzerine düşen sorumluluğu, takıma düşen borcunu, mali sorunu yerine getirsin” şeklinde konuştu

BAŞKAN ADAYI ÖNERMEM
Bucaspor’da sportif başarı olmadığında camianın belediyeye hesap sorduğunu belirten Piriştina, “Bizim frene basma gibi bir durumumuz yok, söz konusu Bucaspor ise her şeyi yapmak zorundayız. Hala soruyorlar ne yapacaksın diye? Bu zamana kadar hangi ilçe belediyesi yapmıştır yaptıklarımı onu da bilmiyorum. Yaptıklarımızla ilgili sportif başarı gelmediğinde bunu da benle ilişkilendiriyorlar. Bu ciddi bir haksızlık. Takım sportif başarı alamayınca verdiğim paralar, organize ettiğim otobüsler, gittiğim maçlar, yaptığım tamirler, emekler her şey sonuç alma ile odaklı olduğu için sanki hiç bir emek vermemiş gibi gözüküyorsun, bu da ciddi bir haksızlık oluyor. Bucaspor’da bir sıkıntı olduğunda hep gözler bana çevriliyor. Başka kimseye çevrilmiyor. Şimdi bir kongre süreci var, insanların bir beklentisi var. Herkes başkan ne yapacak diyor. Benim yapabileceklerim sınırlı, benim Bucaspor’a başkan adayı önermem gibi bir durumum olamaz. Başkan; adayı bulsun, para versin, stad versin, kumanyasını versin,  altyapıya, akademiye baksın, birde başkan adayını biz verirsek yılların bu camiasına bu kadar geniş taraftarı olan İzmir’in en büyük ilçe nüfusu olan böyle markaya haksızlık olur, ihanet olur. Böyle bir hakaret yapılabilir mi? Bucaspor başkan adayı bulamaz vb. bir durum olmamalı. Koskoca camiadan birinin bu sorumluluğu alması gerekiyor. O zaman bir sorgulamak gerekiyor, camia da başka bir sorun var, anlamına geliyor” dedi.

NEREDE BUCASPORLULAR?
Piriştina, “Beni üzen bir durum. Nedir bu? Başkan çözsün, başkan parayı ver, başkan adayını bul, elektrik kesilince ver, kumanya bitti ver, gel yabancı futbolcunun parasını öde, transfer yasağı geldi, başkan sen bak, aşçı parayı alamadı başkan sen ver, bir garip olmuyor mu? Nerede Bucasporlular? Nerede eski başkanlar, eski-yeni yöneticiler, spor sevdalıları, taraftarlar? Bu topyekun bir mücadele. Gelmiş birileri 10 sene önce bir futbolcu almış, 2 milyon euro para ödemiş, futbolcu 11 dakika oynamış. Şimdi beni arıyorlar “ödesene başkan borcu”… Yahu 2 milyon Euro vermişsin adam 11 dakika oynamış şimdi belediye başkanına öde diyorsun, bu 10 trilyon borcu ayıp değil mi bu, nasıl ödesin hangi parayla ödesin hangi yasal bütçesiyle ödesin, ciddi haksızlıklar yapılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) puan düşürüyorsa, 3 yıldır personelin maaşlarını yatırmamışsın, elektriği yatıramamışsın sonra başkan yatırıver. Ama sen 10 tane şey yapıyorsun 11’inciyi yapacak takatin kalmıyor sonra ya başkan acaba Bucaspor’dan elini ayağını çekti mi? Niye çekeyim, elimiz kolumuzu hiçbir yerimiz çekmiyoruz. Ama nereye kadar? Her şeyin bir üst limiti, kabul edilebilir bir çizgisi olur. Yoksa bizim kalbimizde, gönlümüzde, desteğimizde sonuna kadar Bucaspor’la ama tek başına başkan 14 senelik eksisini kapatmaz. Kulübün 14 senelik bir büyük yarası var. Sonra otur, sen koy elini taşın altına, çöz bu 14 yıllık sorunları. Bu borçları öde, sıkıntıları gider, bunu benim yalnız başına yapmam mümkün değil. Mesela Bucaspor’un geçen gün yıl dönümünü kutladık. Bucaspor’a bağış kampanyası yapıyoruz, 7 bin lira toplanıyor. Yara 37 milyon, toplanan 7 bin TL sonra başkan gerisini sen hallediver. İsyanım da, sıkıntım da, üzüntüm de, bu. Yani böyle bir şeyi yok. Keşke belediyenin 37 milyonu olsa da kapatsa. Borcu üzerine bir de 37 milyon daha verse, keşke böyle bir belediye olsa. Hangi belediye yaptı böyle bir şeyi dünyada, yoktur herhalde” diye konuştu

AŞÇI BİLE ARIYOR
Spor yatırımların amatörde her zaman olduğunu vurgulayan Piriştina, “Buca’daki bütün amatör kulüplerine ayırabildiğimiz bütçe yılda zaten 1 milyon gibi. Tabi ki eksikler var ama yatırımlar da var. 7 tane amatör spor kulübü var. O yüzden ciddi bir haksızlık yapılıyor. Bunların hepsine desteği sadece biz yapamayız. Herkesin bu işin içinde olması gerekiyor. yalnız bırakılıyorum, haksızlık yapılıyor. Emek verdiğimiz yüzlerce şey, geçmişin hataları ve mevcut yönetimin hatalarından dolayı sportif başarıya dönmeyince acaba Başkan Bucaspor’u sevmiyor mu, arası mı bozuk deniyor. Böyle bir şey olmaz. Her şeyi belediye başkanına soruyorlar. camianın böyle bir beklentisi var. Arıyor bir abla, “başkanım aşçı parayı alamamış, ödemeyi düşünüyor musunuz? Kimin aşçısı? Bucaspor’un. Zaten eksiklerin yüzde 85’ini biz yapıyoruz bu arada yapmaktan da şikayetçi değiliz” dedi.