GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Eylül 2023 Çarşamba 12:11

Başkan Oran’dan AK Partili İnan’a ‘Çeşme’ yanıtı: Kazanan CHP, adayı ise ben olacağım!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan'ın, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın sözleri sonrası kullandığı ‘Çeşme’yi kaybetmesinler de’ sözlerine yanıt veren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “2024 yılında da Çeşme CHP'li belediye başkanı tarafından yönetilecek o da inşallah ben olacağım” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi ile AK Parti arasında genel seçim sonrası ‘kayıp’ atışmaları yeniden alevlenmiş durumda.

Geçtiğimiz haftalarda Çeşme’de partisinin ilçe kongresinde konuşan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise yeni bir tartışmayı alevlendirmişti. Öztrak ‘Konya’yı da kazancağız’ ifadelerini kullanırken, Öztrak’ın sözleri AK Parti cephesinden tepkiyle karşılanmıştı.

Sonsöz TV’ye konuşan ve yaşanan süreçleri değerlendiren AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, Öztrak’ın sözlerine ‘Çeşme’yi kaybetmesinler de’ yanıtını vermişti.

ORAN’DAN NET YANIT
İnan’ın sözleri sonrası ise Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’dan yanıt gecikmedi.  AK Partili İnan’ın sözlerinin hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Oran, “Ben Çeşme'nin seçilmiş belediye başkanıyım. 2024 yılında da Çeşme CHP'li belediye başkanı tarafından yönetilecek o da inşallah ben olacağım. Çeşme'de 2019 yılında seçimi aldıktan sonra belediyeye girerken tek bir şey söyleyebilirim; Ben yakamdaki CHP rozetini çıkardım. Çeşme partisi rozetini taktım.  "Bundan sonra sen ben yok biz varız. Çeşme bizim sevdalımız" dedim. Sonrasında hiçbir partiliye hiçbir kimseye sen o sun ben buyum diye ayırmadan hizmet edeceğimizi söyledim.Bugün itibari ile bir tek kişi diyemez ki ben Ekrem Oran’a oy atmadım diye şunu yaptı. Ben Çeşme'nin iyiliği, geleceği için, çocuklarımızın ileride Ekrem Oran şunu yapmıştı diyebilmesi için gereğini yaptım, yapmaya devam edeceğim. 2024 yılında da Çeşme'de CHP adayı olarak ezici bir çoğunluk ile seçimi kazanacağım” dedi.