GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Aralık 2017 Çarşamba 10:20

Başkan Kocaoğlu'ndan ikinci tur: Sırada belediye başkanları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP il kongresi öncesinde belediye başkanlarıyla buluşacağı adres belli oldu. Kocaoğlu, başkanları Seferihisar’da toplayacak.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- CHP’de devam eden kongre sürecini ilçe seçimlerini tamamlayarak yürüten İzmir İl Başkanlığı 7 Ocak’ta yapılacak il kongresine kilitlendi.  Birçok adayın isminin konuşulduğu yeni yarışta adaylar nabız yoklamaya devam ederken sürece büyük oranda etki etmesi beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek görüşlerini sormuştu.  Büyükşehir Belediyesi’ndeki makam odasında ilçe başkanlarıyla baş başa görüşen Kocaoğlu, “kafamda belirlediğim bir isim yok” mesajını vermişti.

Parti, geçtiğimiz Pazar günü Çiğli ilçe kongresini de gerçekleştirirken il kongresinde oy kullanacak delegasyon yapısı ve isimler de belirlenmiş oldu. Buna göre adaylar belediye-örgüt ekseninde çalışmaları hızlandırırken sürece müdahalesi kaçınılmaz olan ilçe belediye başkanları da “karar” verecek.

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il kongresi öncesinde belediye başkanlarını toplayacağı adres de belli oldu. Başkanlar, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde bir araya gelerek toplantı yapacak. Hem il kongresi süreci, hem de büyükşehir-ilçe belediyeleri ilişkileri masaya yatırılacak.

Arnavutluk'un Tiran kentinde düzenlenen “Barselona Sözleşmesi Tarafları 20. Olağan Toplantısı” için yurt dışına giden Başkan Kocaoğlu’nun, burada verilen “Çevre Dostu Şehir Ödülünü” aldıktan sonra İzmir’e dönüşünde başkanlar toplantısının ayrıntılarını planlaması bekleniyor. Kocaoğlu’nun başkanlığında yapılacak toplantının önümüzdeki hafta başında yapılması düşünülüyor.