GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ekim 2017 Cuma 13:57

Başkan Kocaoğlu düğmeye bastı: Büyükşehir'de operasyon!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu uzun aradan sonra belediye içerisinde operasyon yaptı. Bazı isimler görevden alındı.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu saha çalışmaları ve muhtar ziyaretleriyle birlikte kendisine gelen şikayet ve önerileri dinlerken belediye içinde de yapılanmaya gitti. Başkan Kocaoğlu, uzun bir aradan sonra kadroda operasyon yaptı.

Kocaoğlu, ilk olarak Çevre Sağlık İşleri Daire Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran’ın kadrosunu onayladı. Devran, genel sekreter yardımcısı oldu. Vekalet görevi asalete çevrildi.

Belediye içinde aynı alanda çalışmalar yapan ve Başkan Kocaoğlu’nun “görev sürem boyunca yapamadığım tek proje” diyerek işaret ettiği bertaraf tesisini planlayan Katı Atık Dairesi’nde de düğmeye basıldı. Daire Başkanı Sibel Çoban görevden alındı. Çoban, eski Genel Sekreter ve Şirketler Koordinatörü Pervin Şenel Genç döneminde bu göreve getirilmişti.  Çoban’ın yerine İZSU Genel Müdürlüğü  Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürü Fatma Mesutgil atandı.

Başkan Kocaoğlu uzun süredir bazı şikayetlerin geldiği İtfaiye Daire Başkanlığı’nda da işlem yaptı. Daire Başkanı Serdar Yücel’in altında şube müdürü olarak çalışan Nizam Özen görevinden alındı. İtfaiye Denetim ve Önleme Şube Müdürü Nizam Özen’in yerine Büyükşehir’den Yapı İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde görevli Makine Mühendisi Onur Turan getirildi.

Belediyenin kritik birimlerinden olan Hukuk Müşavirliği'ne uzun süredir vekalet eden Adnan Çelikkal'ın görevi asalete çevrildi. Eski Hukuk Müşaviri Canan Mut emekli olmuştu.

BAŞKA BİRİMLERDE OLACAK MI?
Öte yandan Başkan Kocaoğlu’nun belediye başta olmak üzere bazı bağlı kurum ve şirketlerde de değişikliğe gidebileceği öğrenildi. Özellikle İZSU Genel Müdürlüğü’nün yönetim şeması üzerinde yoğun çalışan Kocaoğlu’nun alt kademe ve bağlı daire başkanlıkları, genel müdür yardımcılıklarında da değişikliğe gidebileceği belirtildi.