GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ağustos 2023 Çarşamba 16:30

Başkan Kılıç'tan ‘trafo’ çağrısı… Komisyonlar daha dikkatli olmalı

Trafo alanı ile ilgili meclis komisyonu üyelerine çağrıda bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Trafo alanları ile ilgili geçmişe yaptığımız ret durumları oluyor. Park alanı bizim için çok çok önemli ancak bütün kentin de en önemli sorunlarından biri enerji ihtiyacı. Bu nedenle olabildiğince bu konuda değerlendirme yaparken komisyonlar daha dikkatli olmalı” dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Erhan Kılıç idaresinde gerçekleştirilen oturumda ‘trafo’ çıkışı dikkat çekti.

Adatepe Mahallesi’nde yer alan ve kamuya terkli olan alanda trafo yapılması amacıyla plan değişikliği önerisi meclis gündemine geldi.

KILIÇ: DAHA DİKKATLİ OLUNMALI
Gündem sırasında söz alan Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ““Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde bir elektrik kesintisi oldu ilçemizde… Trafo alanları ile ilgili geçmişe yaptığımız ret durumları oluyor. Park alanı bizim için çok çok önemli ancak bütün kentin de en önemli sorunlarından biri enerji ihtiyacı. Bu nedenle olabildiğince bu konuda değerlendirme yaparken komisyonlar daha dikkatli olmalı. Çok ciddi bir enerji ihtiyacı var ve ciddi bir trafo ihtiyacı duyuluyor. Bu nedenle konuya biraz bu yönden bakılması ve değişikliğin kabul edilmesi önem arz ediyor. Çünkü baktığımız zaman reddettiğimiz alanlar bazen enerji açısından ok önem arz eden yerler oluyor ancak reddedilmesi sonrası tekrar gündeme gelmesi zaman alıyor” ifadelerini kullandı.