GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Ekim 2023 Pazartesi 08:58

Başkan Kılıç rotayı belirledi… Kurultayda kimi destekleyecek, aday olacak mı?

Yerel seçimlere kısa bir süre kala görevde olan belediye başkanlarının yeni dönem için aday olup olmadığı merak konusu olurken Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 2024 seçimlerinde yeniden aday olmak istediğini açıkladı. Kılıç ayrıca CHP Kurultayı’nda genel başkanlık koltuğu yarışında Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini belirtti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden 31 Mart 2019’da Buca Belediye Başkan adayı olarak gösterilen ve yüzde 49,60 oy ile ipi göğüsleyen Erhan Kılıç yeni dönem için net konuştu.

4-5 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek kurultay süreci ve ilçede yakın süreçte gerçekleştirilecek açılışlar ile ilgili konuşan Kılıç, parti içi seçim sürecinde kimi destekleyeceğini de açıkladı.

EKTİĞİMİZ TOHUMLARIN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ
Pandemi ve deprem felaketlerinin ardından yapılan çalışmaların birçoğunda sona gelindiğini dile getiren Kılıç, yakın süreçte üst üste açılışların olacağını vurgularken “Şu ana kadar yapmış olduğumuz birçok proje var. Bu projelerin büyük bir çoğunluğunun temellerini attık. Devam eden projelerimiz de vardı. Şimdi yavaş yavaş ektiğimiz tohumların meyvelerini almaya başlayacağız.  Yakında sırayla açılışını yapacağımız yerler var. Öğrenci yurdumuz var,  yaş almış vatandaşlar için ata evimiz var, üniversite öğrencilerimiz için belediye lokantası var, bittiğinde en büyük spor merkezi olacak içinde sportif faaliyetlerin yapılacağı  alanların olacağı bir  merkezimiz var. Yani biz sonuç olarak birçok hizmeti ilçemize kazandırmak için yoğun bir çalışma sürdürdük ve bunların meyvesini çok yakın sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

BİR DÖNEM DAHA İSTİYORUM
2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde yeniden aday olmak istediğini belirten Kılıç, “Tabii ki isterim… Yani Buca için bir dönem daha aday olmak, ilçeme hizmet etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ
CHP’de yaşanan genel başkanlık yarışını değerlendiren ve kurultay delegesi olarak Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel, Örsan Öymen isimlerinden hangisine destek vereceğinin sorulmasına da yanıt veren Kılıç, “Biz gerçekleşecek Büyük Kurultay’da genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız, onla beraberiz” dedi.