GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Şubat 2023 Çarşamba 11:23

Başkan Kılıç, Osmaniye’yi anlattı: Enkazlardan ilerleyemiyoruz!

Kahramanmaraş’da yaşanan deprem sonrası bölgede arama kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, bölge izlenimlerini Egedesonsöz’e anlattı. Kılıç açıklamasında “Bize konum atıyorlar konuma gitmek istiyoruz ancak yıkıntılardan dolayı sokaklardan geçemiyoruz. Konuma ulaşamıyoruz. O kadar kötü bir durum var burada” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye'yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Arama kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler de deprem bölgesine yardım ve destek götürmek için seferber oldu. İzmir’den de enkaz bölgesinde aktif olarak bulunan tek belediye başkanı olan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç izlenimlerini Egedesonsöz’e aktardı.

DURUM ÇOK KÖTÜ
Osmaniye merkezde görev aldıklarını belirten ve görüşlerini aktaran Başkan Kılıç, “ekibimiz ile Osmaniye merkezdeyiz. Buradaki durum çok kötü... Ekibimiz çalışıyor. Enkazlarda arama kurtarma çalışmaları yapılıyor ancak çok fazla enkaz var. İnşallah yakın zamanda ulaşılabilir. Olabildiğinde canlı vatandaşımıza ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

KAOTİK BİR ORTAM VAR
 Ekip sayısının yeterli olup olmadığının sorulmasına yanıt veren Kılıç, koordinasyon sıkıntısına dikkat çekerek “Şu an Osmaniye’de gördüğüm kadarıyla yeterli ekip var. Ancak bu ekiplerin organizasyonu çok önemli... Nasıl bir çalışma prensibi izliyorlar bilmiyorum ancak bir kaotik ortam var. Bir an  önce toparlanması lazım. Sürekli yeni arama-kurtarma ekipleri ve yardım TIR’ları geliyor. Bunların dağıtımı, boşaltılması, vatandaşlara ulaştırılması ayrı ayrı düşünülmesi gereken şeyler. Bir an önce toparlanmak gerekiyor. Yoksa göz göre göre canlar gidiyor” dedi.

BİZLERİ DERİNDEN YARALADI
Çalışmalardan unutamadığı bir anıyı da anlatan Kılıç, “Dün bulunduğumuz enkazda canlı çıkarılmasını beklediğimiz 12-13 yaşlarında çocuk vardı maalesef çocuğumuzu kaybettik. Bu bizi derinden yaraladı. Çok üzüldük. Hislerimizi ifade bile edemem. Çok kötü… Felaket…” diye konuştu.

ENKAZLARDAN İLERLEYEMİYORUZ
Her yapıya ulaşmanın ne kadar süre alacağı yönündeki soruya yaşadıkları üzerinden örnek vererek yanıt veren Kılıç,“Çok zor… Bize konum atıyorlar konuma gitmek istiyoruz ancak yıkıntılardan sokaklardan geçemiyoruz. Konuma ulaşamıyoruz. O kadar kötü bir durum var burada…” ifadelerini kullandı.

CİDDİ EĞİTİMLER ALDIK
Deprem sürecinde maksimum seviyede alanda kalmayı hedeflediklerini belirten Kılıç, “Bizim arama kurtarma ekibimiz var BUCAKUT adında. İzmir depreminden sonra ciddi eğitim aldığı ekibimiz. 36 kişilik ekip, 4 tam donanımlı aracımız, 2 ikram aracımız, 1 hayvan ambulansımız aracımız var. Biz, bize gösterilen alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm gücümüzle burada enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarında yer almaya çalışıyoruz. Olabildiğince burada kalıp hayat kurtarmaya çalışmaya devam edeceğiz” dedi.