GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Mayıs 2021 Perşembe 14:30

Başkan Kayalar, genel merkezden süre istedi: Yollarımı ayıracağım!

Menderes Belediyesi’nde başkan yardımcısının kendisini CİMER’e şikayet ettiği Belediye Başkanı Mustafa Kayalar parti üst yönetimine taşınan krizle ilgili taahhütte bulundu. Kayalar’ın ilce yöneticileri, meclis üyeleri ve şikayete konu olan Mehmet Ata ve Yakup Dağcılar ile yolları ayıracağını bildirmesi dikkat çekti. Kayalar’ın, “Biraz zaman verin. Kısa süre içinde gerekeni yapacağım” dediği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Menderes’in CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın kendi başkan yardımcısı ve büyükşehir belediye meclis üyesi Gürsel Rüzgar tarafından CİMER’e şikayet edilmesinin yankıları sürüyor.  Başkan Kayalar’ı ‘kaçak yapılara göz yummak ve ruhsatsız inşaatları durdurmamakla’ suçlayan Rüzgar geçtiğimiz hafta görevinden alınmıştı. Krizin büyümesi ve partiye yansıması üzerine İl Başkanı Deniz Yücel partide ilçe örgütü ve meclis üyeleriyle toplantılar gerçekleştirmişti.

Söz konusu görüşmeler ve parti yöneticilerinin değerlendirmelerinden ortaya bir kanaat çıktı. İl Başkanı Deniz Yücel’in de Ankara’ya bildirdiği durum raporunda iki isim ön plana çıktı. Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın ilçede en yakınında bulunan isimler arasında yer alan Belediye Personelleri Mehmet Ata ve Yakup Dağcılar’ın görevlerinden uzaklaştırılmaları talep edildi. İlçedeki toplantılarda da aynı isimlerden rahatsızlık dile getirilince Kayalar’dan gereği yapılması istendi. Aynı zamanda Belediye-İş Sendikası’nın Menderes Belediyesi’ndeki işyeri temsilcileri olan Dağcılar ve Ata’nın Kayalar’ın üzerindeki etkisi parti örgütünde konuşulan konular arasında yer aldı.

ZAMAN İSTEDİ
İlçede patlak veren sorunun önce il başkanlığına sonra da genel merkeze yansımasının ardından Belediye Başkanı Kayalar’ın milletvekilleri ve parti yönetiminden süre istediği öğrenildi. Kayalar, “Kısa süre içinde gerekeni yapacağım” mesajını verdi. Başkan Kayalar’ın, “Rahatsızlıkların farkındayım. Ne gerekiyorsa yapacağım. Şikayetler arttı. Çok sayıda insanın bana gelip aynı isimlerden bahsetmesi benim irademi de sarsıyor. Sanki onlara izin veriyormuş algısı oluşuyor. Bu iş öyle bir noktaya geldi ki onları uzaklaştırmazsam başkanlık görevinden ayrılmam gerekir” dediği öğrenildi.

Öte yandan Başkan Yardımcısı Rüzgar’ın şikayet ettiği konular arasında Kayalar’ın yanında bulunan Mehmet Ata’nın hazine arazisine yaptığı kaçak yapı krizin başlangıç sebebi olmuştu. Belediye-İş Sendikası 5 Nolu Şube’nin iş yeri temsilcisi olan Dağcılar’ın da kadrolu işçilerden sorumlu olduğu, fen işleri müdürlüğü bünyesinde çalıştığı ifade edildi.