GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ocak 2022 Cumartesi 13:12

Başkan Karakayalı’dan Cumhur İttifakı’na sert sözler: Kültür seviyesi düşük insanlar!

Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı meclis üyeleriyle yaşanan tartışmalara yönelik konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, sunduğu öneri ve projelere sürekli karşı çıkılmasından yakındı. Karakayalı, tartışma yaratan kişilere yönelik, “Anlaşamıyoruz. Bunlar kültür seviyesi, konuşma üslubu düşük insanlar! Şişirme lafları var ve saçma sapan sorular soruyorlar. Hepsini aynı kefeye koyamam tabii 3 – 4 kişiden bahsediyorum. Fakat öncelikle bu insanların kültür seviyelerini yükseltmeleri lazım. Meclis üyesi gibi davranmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - SonSöz TV’de açıklamalarda bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, belediye meclisi esnasında Cumhur İttifakı meclis üyeleriyle yaşanan gerginlik ve tartışmaların sebep ve sonuçlarına yönelik açıklamalarda bulunarak bu tartışmaya neden olanlara karşı çarpıcı sözler söyledi. Bunun yanı sıra önerilen ve yapılması istenen projelere Cumhur İttifakı cephesinden çoğunlukla red geldiğini dile getiren Karakayalı, üye sayılarının fazla olmalarından kaynaklı bunların yaşandığını iddia etti.

SEVİYESİ VE KONUŞMA ÜSLUBU DÜŞÜK İNSANLAR!
Son zamanlarda Kemalpaşa Belediyesi Meclisi’nde çıkan gerginliklere ve tartışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Karakayalı, Cumhur İttifakı üyelerinin çoğunlukta olmasından kaynaklı anlaşmazlık yaşadıklarına dikkat çekerek, “Anlaşamıyoruz. Kültür seviyesi düşük olan insanlarla tartışmayı sevmiyorum. O arkadaşlar hayatında hiç gazete, kitap okumuş mu? Okusa da hangilerini okuyor? Seviyesi, konuşma üslubu düşük insanlar. Şişirme lafları var, saçma sapan sorular soruyorlar e insan da haklı olarak hoşlanmıyor. Hepsini aynı kefeye koyamam tabii 3 – 4 kişiden bahsediyorum. Öncelikle bu insanların kültür seviyelerini yükseltmeleri lazım. Meclis üyesi gibi davranmaları gerekiyor” sözlerini kullandı.

NE ÖNERSEM ‘OLMAZ’ DİYORLAR
Belediye Başkanı olarak verdiği kararlara sürekli karşı çıkıldığını ifade eden Karakayalı, bunun kasıtlı olarak yapıldığını vurgulayarak, “Etik olarak da bazı şeylerin yapılmaması gerekiyor. Ben birisini bir mevkiye atıyorsam, o benim sorumluluğumdadır. ‘Sen bunu yapamazsın’ deme hakkına sahip olmaman gerekiyor, ayıp... Bu konuyla ilgili bir örnek vereyim. Spor Müdürlüğü kurmak istedik, ‘hayır kuramazsın’ dediler karşı çıktılar. Neden? Orada kadrolaşacakmışız. Böyle mantıksızlık olur mu? Ben bu müdürlüğü kurduğum zaman dışarıdan bir müdür atamayacağım ki... İçimizden, kadrodan birini pozisyona getireceğim. Kültürle sporu ayırmak istedim. Çünkü beden eğitimi öğretmeni olarak da spora ayrı bir değer veriyorum. Başka bir müdürlük adı altına toplansın ve bağımsız olsun... Bir şey öneriyorum olmaz diyorlar, ona olmaz, buna olmaz... Bunun gibi tartışmalar var ve çoğu zaman da kasıtlı oluyor. İnşallah düzelir” şeklinde konuştu.

İZMİR’DEN TALİMAT ALIYORLAR
Gerçekleşen meclis tartışmalarında bahsedilen kişilerin başka kişiler tarafından talimat aldığını iddia eden Karakayalı, kendisine karşı bir tahrikin söz konusu olduğunu belirterek, “Kendi iradeleriyle asla kürsüye çıkıp konuşmuyor. İzmir’den telefonlarıyla ne yapmaları gerektiğinin talimatını alıyorlar. Kendilerine ait bir şey söyleyemiyorlar. Biri onlara talimat veriyor, ne yapacaklarını hazırlıyor... Meclis esnasında da bana karşı bir tahrik var. Doğru olan neyse o yapılmalı, etik olarak da benim içişlerime kimse karışamaz. Mesela, KOSBİ’de belediyenin yüzde 12 hissesi var. Ancak ben belediye başkanı olmama rağmen yönetim kuruluna giremiyorum. Çok ayıp bir şey. Benim orada olmam lazım. Ama çoğunluk onlarda diye meclis içinden seçiliyor. Biz çoğunluğuz her şeyi yaparız mantığıyla ilerliyorlar” dedi.