GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ocak 2023 Pazartesi 12:00

Başkan İduğ’dan ‘yarış pisti’ çağrısı: Rekreasyon alanı olsun!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılan İzmir Park Yarış Pisti’nin rekreasyon alanı olmasını istediklerini söyledi.

EGEDESONSÖZ- İl Özel İdaresi’nin kapatılmasının ardından açılan davalar sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Park Yarış Pisti, belediye tarafından kapatıldı.

Yarış pistinin kira süresinin dolmasına karşın ecrimisil alınarak kiraya verilmesinin Sayıştay tarafından tespit edilmesinin ardından alınan tahliye kararı ile ilgili Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, SonSöz TV’de Gazeteci Fatih Yapar’a değerlendirmelerde bulundu.

PINARBAŞI VE GÜRPINAR KENTSEL GELİŞMEDE EN ÇOK TERCİH ETTİĞİMİZ ALANLAR
Bir dönem alanın ESHOT Garajı’na dönüşmesi ile ilgili haberlerin çıktığına değinen Başkan İduğ, yarış pistinin yerine ne yapılacağı ile ilgili henüz bir karar verilmediğini belirtti. Alanın rekreasyon alanı olması çağrısında bulunan Başkan İduğ, “gereken EXPO ile ilgili fuar alanı olarak orası düşünülmüştü. Birkaç alternatif daha vardı ancak pandemi sürecine girilince süreçle ilgili tıkanma yaşandı. Bornova’da 65 bin bina var, 500 bin nüfus yaşıyor ve 1 milyon insan hareketliliği var. Kentsel genişleme alanı içinde Pınarbaşı ve Gürpınar bizim en çok tercih ettiğimiz alanlardır. Bu açıdan rekreasyon alanı olmasını biz de çok istiyoruz. İmar ile ilgili konular çok hassas konular. Bu konuları iyi çalıştık, o taraflarda gelişmeler olacak” dedi.

OTOGARIN SÖZLEŞMESİ BU YIL BİTİYOR
İzmir Otogarı’nın sözleşmesinin bu yıl biteceğini de açıklayan Başkan İduğ, “çok eski kaldı garajımız. Büyükşehir belediyemiz bir yarışma düzenledi. Raylı sistemle ulaşım ve oranın yeniden yapılanması ile ilgiliydi. O proje de tamamlandı. Süreçler bekleniyor. Bakanlığın metro hattı sözü vardır. Benim en çok eleştirdiğim bir konudur. Dünyaın hiçbir yerinde garaja giden vatandaş dolmuş, taksi ve otobüs ile gidip gelmez, raylı sistemle gidip gelir. Geç kalınmıştır” dedi.