GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Mart 2023 Çarşamba 12:22

Başkan İduğ’dan 'Pınarbaşı ilçe olsun' talebine veto: Bornova il olsun!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Pınarbaşı semtinin ilçe olma talebiyle ilgili 13 bin imzanın AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve MHP İzmir Milletvekili Tamer Karaosmanoğlu’na verilmesiyle ilgili olarak, “Pınarbaşı’nın ilçe yapılmasından önce Bornova’nın il olması lazım. Nüfus ve ekonomik açıdan 40 ilden daha büyük bir şehir Bornova… Ayrıca, Türkiye’nin önünde onca sorun varken böyle bir konuyu gündeme getirilmesini şaşkınlıkla izliyorum” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ  - Bornova’ya bağlı olan, 1968-1983 yılları arasında belediyelik olan Pınarbaşı semtinin ilçe olma talebi, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tarafından tepkiyle karşılandı. Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu’nun, Pınarbaşı’nın ilçe olması yönündeki taleple ilgili olarak 13 bin imzayı AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile MHP İzmir Milletvekili Tamer Karaosmanoğlu’na vermesi konusunu değerlendiren Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Pınarbaşı’nın ilçe olması için önce Bornova’nın il olması gerekir” dedi.

PINARBAŞI İLÇE OLSUN TALEBİ: 13 BİN İMZA ANKARA'DA!

BORNOVA, TÜRKİYE’DE 40 İLDEN DAHA BÜYÜK
Bornova’nın hem nüfus hem de ekonomik anlamda Türkiye’nin 40 ilinden daha büyük olduğuna vurgu yapan Başkan İduğ, şu değerlendirmelerde bulundu:

”Pınarbaşı’nın ilçe olması için öncelikle Bornova’nın il olması lazım. Bir başka deyişle Pınarbaşı’nın ilçe olmasından önce Bornova’nın il olması gerekir. Fotoğrafa biraz daha büyük bakmak gerekir diye düşünüyorum. Çünkü Bornova, Türkiye’de 40 ilden daha büyük bir kent. Sadece nüfus değil, ekonomik olarak da çok sayıda ilden büyüktür. Üniversite kentidir, sanayi kentidir. Bundan dolayı Bornova’nın her şeyden önce il yapılması lazım. Sonrasında zaten sadece Pınarbaşı değil, Altındağ’ın da ilçe yapılması talebi olur, Çamdibi’nin de olur, kalabalık diğer mahallelerimizden de talep gelir. Bu iş, öyle 13 bin imza toplayarak olacak bir iş değildir. Öncelikle bunun Bornova’nın il olmasıyla başlayacak bir süreçte konuşulması gerekir.”

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE ONCA SORUN VARKEN…
Bu girişimin, Bayraklı’nın Karşıyaka ve Bornova’dan, Karabağlar’ın Konak’tan koparılması olayında olduğu gibi siyasi bir düşünce olup olmadığı yönündeki soruya, Başkan Dr. Mustafa İduğ’dan şu yanıt geldi:

“Ben bu girişimin altında böyle bir bağlantı olduğunu düşünüyorum. Büyük mahalleler, daha odak yönetim taleplerinde bulunuyorlar. Bunun da çok mümkün olduğunu düşünmüyorum. Bu arada, Önce Türkiye’nin böylesine büyük sorunlarının olduğu bir dönemde Pınarbaşı’nın ilçe olması gibi bir konuyu tartışmanın da zamansız olduğunu düşünüyorum. Açıkçası öncelikli çözülmesi gereken onca sorun varken, Pınarbaşı meselesinin gündeme getirilmesi çabalarını da şaşkınlıkla izliyorum. Önce Türkiye’nin önündeki sorunları çözmek için kafa yoralım”