GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Ekim 2022 Perşembe 15:45

Başkan Gümrükçü havada paniği anlattı: 20 yıllık pilot ‘böylesini yaşamadım’ dedi!

CHP tarafından parti faaliyeti için Hakkari-Yüksekova’da görevlendirilen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün bulunduğu uçak havada türbülansa girdi. Uçakta panik yaşandığı belirtilirken Yüksekova Havalimanı’na iniş yapması planlanan uçak Diyarbakır Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı. Başkan Gümrükçü büyük bir tehlike atlattıklarını belirterek “Toprak ve taşlı bir yolda gidiyor gibiydik. 20 yıllık pilot kötü hava koşullarında çok uçak kullandığını ancak meslek hayatında böyle bir şey yaşamadığını söyledi” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP tarafından doğu illerinde yürütülen çalışmalar kapsamında Yüksekova’da görevlendirilen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün bindiği uçakta büyük panik yaşandı.

Uçak havada türbülansa girerken Yüksekova Havalimanı’na iniş yapacak olan uçağın rotasını Diyarbakır’a çevirerek zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. İstanbul’dan hareket eden uçağın içerisinde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da bulunduğu kaydedildi.

ÜÇ TUR ATTIK
Olay esnasında yaşadıklarını anlatan Başkan Gümrükçü, “Yüksekova üzerinde üç tur attık ancak uçak inemedi. Uçak rotasını Diyarbakır’a çevirdi. Uçak çok ciddi bir türbülansa girdi. Toprak ve taşlı bir yolda gidiyor gibiydik. 20 yıllık pilot kötü hava koşullarında çok uçak kullandığını ancak meslek hayatında böyle bir şey yaşamadığını söyledi. Diyarbakır’a indiğimiz için Hakkari programını kaçırdık. İzmir’e geri dönüyoruz” dedi