GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Aralık 2023 Çarşamba 19:10

Başkan Gümrükçü'den parti içi mesaj: Ön seçimden çıkarak başkan olmak istiyorum

Çiğli Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “99 yılında CHP, Çiğli’de ön seçim yaptı ve birçok ilçeyi kazandı. Yıl 2024 oldu, biz yine aynısını talep ediyoruz. Ben de ön seçimden seçilerek yeniden başkan olmak istiyorum. Sandığı kursunlar, örgütümüz oylasın, sandığı denetlesin. Umuyorum gelecek kim olursa ben ya da Nedim Bey demokratik yarışlardan Çiğli kalkınır ve yaptığımız hizmetler de artarak devam eder” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  Çiğli Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı ikinci birleşimi Başkan Utku Gümrükçü yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri ve komisyondan gelen raporlar görüşüldü. 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Aralık ayı birinci birleşimde Plan- Bütçe, Hukuk ve İmar Komisyonlarına havale edilen ve mülkiyeti, Çiğli Belediyesi’ne ait Büyükçiğli Mahallesi 41245 ada 10 parsel, 41283 ada 3 parsel,41294 ada 16 parselde bulunan taşınmazların satılması ile ilgili önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

HER İLÇEDE İDDİALIYIZ
Toplantının dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, meclisin 5 yılı ile ilgili değerlendirmeler yaparak, “Meclisimizde bir mevcut başkan bir de grubumuzda başkan adayımız var. Nedim Aslan. Siyasetin ne olacağı hiç belli olmaz biz de İzmir’de her ilçede iddialıyız. Yeni bir belediye başkanımız olacak. Yeter ki bu meclisten başkan çıksın. Bütün arkadaşımızla iyi günler geçirdik. Nadiren sesimiz de yükseldi ama 5 yıl güzel geçti. Biraz daha hizmet verseydik, eli ayağı düzgün projeler olsaydı iyi olurdu” ifadelerini kullandı.

PERSONELİNİZİ UYARIN
Boztepe ayrıca, yapılan işlerin uzatıldığını belirterek, “Kurultayın ardından işler uzadı. Gelecek yönetim baksın gibi bir anlayış haksızlıktır. Mart’a kadar bizim başkanımız sizsiniz. Personelinizi lütfen uyarın” dedi.

GÖĞSÜMÜZÜ GEREREK GEZECEĞİZ
Başkan Gümrükçü ise Boztepe’ye Nedim Aslan’ın başkan olması ile ilgili gülerek yanıt verdi. Gümrükçü, “Çiğli’de bu dediğiniz biraz zor ama neyse” ifadelerini kullanırken  hayata geçirilen projeler ile ilgili olarak “Ne kadar istediğimiz olmasa da bütün olumsuzluklara rağmen iyi işler yaptık. Büyük kısmı vakit yetersizliğinden dolayı uzadı. Yılbaşından sonra hayata geçecek projelerimiz var. Geçen hafta İzkent’te tesisimizi açtık. Sayın Kamer Genç Pakını da kazandıracağız. Egekentlilerin hizmet alamıyoruz diye serzenişi vardı. Egekent’te Falamingo Düğün Salonu vardı. Kadınların spor yapabileceği bir tesis olarak açıyoruz. Yılbaşından önce Sasalı’da kadınlara yönelik yeni alan açıyoruz. Kadınlara meslek ve çocuklara günlük bakım hizmeti verebileceğimiz bir alan olacak. Gönül isterdi ki fazlasını yapalım. Tamamen Çiğli’nin öz kaynakları ile projeler yaptık. Balatçık'ta Katip Çelebi Üniversitesi'nde yeşil alan vardı, o alanı üniversiteli gençlerle birlikte gençler için içinde interneti de olan bir park olarak kurguladık. 5 yıl bitmeden projelerimizi bitirip göğsümüzü gererek gezeceğiz” dedi.

ÖN SEÇİMDEN ÇIKARAK YENİDEN BAŞKAN OLMAK İSTİYORUM
Gümrükçü son olarak ön seçime değinerek, “1999’da CHP, Çiğli’de ön seçim yaptı ve birçok ilçeyi kazandı. Yıl 2024 oldu biz yine aynısı talep ediyoruz. Ben de ön seçimden seçilerek yeniden başkan olmak istiyorum. Sandığı kursunlar örgütümüz oylasın, sandığı denetlesin. Umuyorum gelecek kim olursa ben ya da Nedim Bey demokratik yarışlardan Çiğli kalkınır ve yaptığımız hizmetler de artarak devam eder” ifadelerinde bulundu.

Bir sonraki meclisin 3 Ocak Çarşamba 18.00’da yapılması kararlaştırıldı