GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Eylül 2019 Cumartesi 15:04

Başkan Gümrükçü’den disiplin çıkışı: Genel merkez bizi denetlesin!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün, bölge toplantısının basına kapalı bölümünde, “Biz belediye başkanlarının, partinin talimatlarına uyması gerekiyor. Ayrıca belediye başkanlarının bu doğrultuda denetlenmesi gerekiyor. Diğer yandan örgütteki sürtüşmeyi de engellemeliyiz. İlçe başkanı-belediye başkanı, il başkanı-belediye başkanı kavgalarını bitirmemiz lazım” dediği belirtildi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün, İzmir’de gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ege Bölgesi Toplantısı’nda flaş bir çıkışa imza attığı öğrenildi.

Belediye Başkanı Gümrükçü’nün belediye başkanlarının hem örgüt yapısıyla ilişkiler noktasında hem de ilçedeki uygulamaları kapsamında genel merkez tarafından denetlenmesi gerektiğine vurgu yaptığı belirtildi.

Özellikle kongre sürecine yaklaşılırken kavgalı bir görüntü verilmemesi gerektiğini söyleyen Gümrükçü’nün disiplin konusuna ayrı bir parantez açtığı aktarıldı.  

BUNLARI YAPARSAK İSTANBUL’U ALAN KILIÇDAROĞLU GENEL SEÇİMİ DE ALIR, CHP’Yİ DE İKTİDAR YAPAR!
Gümrükçü’nün, “Belediye başkanlarının durumu disiplin kapsamında incelenmeli. Biz belediye başkanlarının, partinin talimatlarına uyması gerekiyor. Ayrıca belediye başkanlarının bu doğrultuda denetlenmesi gerekiyor. Diğer yandan örgütteki sürtüşmeyi de engellemeliyiz. İlçe başkanı-belediye başkanı, il başkanı-belediye başkanı kavgalarını bitirmemiz lazım. Toplumun önüne tarihten gelen birikimle gelecek hayali koymamız gerekiyor. Bunları adım adım programlamamız lazım. Bunları yaparsak Ekrem İmamoğlu’nu aday göstererek İstanbul’u alan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu genel seçimi de alır CHP’yi de iktidar yapar” şeklinde bir konuşma yaptığı öğrenildi.