GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Eylül 2023 Salı 13:51

Başkan Girgin’den ‘Kemeraltı Esnaf Odası’ önerisi için yorum: Seçim malzemesi olursa üzülürüz!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kemeraltı'nın yeniden projelendirilmesi için kurulan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlığını yaptığı TARKEM'e alternatif olarak Kemeraltı’nda esnaf odası kurulması gerektiğini dile getirmesi ile ilgili olarak Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin’den açıklama geldi. Girgin,  “İzmir’e katkısı varsa mutlu oluruz, seçim malzemesi olursa üzülürüz” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir İktisat Kongresi Binası’nda Ahilik Haftası programında konuşan AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kemeraltı'nın ticari yaşamdaki önemine dikkat çekmişti. Kaya, Kemeraltı'nın yeniden projelendirilmesi için kurulan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlığını yaptığı TARKEM'e alternatif bir oda kurulmasının gerekli olduğunu belirtmişti.

AK Parti Milletvekili Kaya’nın teklifi sunmasının ardından Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, odanın kurulması fikrine sıcak baktıklarını dile getirdi. Başkan Girgin, kurulması önerilen Kemeraltı Esnaf Odası’nın perakende yasasının çıkmasına ön ayak olacak iradeyi ortaya koyması gerektiğini vurguladı.

KEMERALTI’NA DOKUNACAK HER ŞEY ARTI DEĞER KATACAKSA BAŞIMIZIN ÜSTÜNE
Girgin açıklamasında “Kemeraltı Esnaf Odası'nın kurulmasının fikri çok yerinde ancak hali hazırda hükümetimizin bugün yapabileceği çok önemli bir iş var. Kemeraltı dosyamızı UNESCO'ya bu sene göndermek. Bu hafta bunun açıklamasını heyecanla bekliyoruz. Ayrıca bölgeye pozitif bir ayrımcılıkla bugünden başlayarak başta emlak katkı fonu olmak üzere devletin diğer yapılarından bugün fon aktarılması da çok önemli… Bu kararda esnaf birliğinin ve oda başkanlarının duruşu önemli… Esnaf Odası, ticaret yapacak mı yapmayacak mı? Bu da bizim için önemli. İhtiyaç mıdır, değil midir? Dışarıdan bir şirket olarak girmek veya elini taşın altına koymak varsa daha çok mutlu oluruz. Kemeraltı en değerli hazinelerden bir tanesi. Burası İzmirlililerin Kemeraltı esnafına emanet ettiği bir yer. Kemeraltı’na dokunacak her şey artı değer katacaksa başımızın üstüne” ifadelerini kullandı.

KEMERALTI İŞLEVSELLİK KAZANMALI
Başkan Girgin, Kemeraltı’nın işlevli hale gelmesi için somut adımlara ihtiyaç olduğunu söyleyerek “Devletin birçok kurumu var Kemeraltı’nda. İstanbul’dan sonra en büyük yapı stoğu bu bölgede ve birçok mesnetsiz tescilli bina var. Böyle bir yerde, bu binalara işlevsellik kazandırarak adım atacaklarsa çok mutlu oluruz. Sığınmacılar en büyük sorun haline geldi. Vekil Kaya bu şekilde düşünüyorsa seviniriz, seçim gözüyle bakılırsa üzülürüz. Bunun bir seçim malzemesi olmasını da istemeyiz. Kemeraltı’na, İzmir’e, ekonomiye katkısı varsa çok mutlu oluruz” dedi.