GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ocak 2024 Pazar 08:18

Başkan Eriş’ten Gölcük’e maden tepkisi: Gerçek altın toprak üstünde!

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir’in Abantı olarak bilinen Gölcük yakınlarında maden arama sahaları açılmasıyla ilgili gelişmeleri değerlendirirken, “Kestane, patates, domates, fasulye, brokoli, hayvancılık, o bölgede çok kıymetli. Bizim altınımız, toprağın üstündedir. 1000 yıllık kestane ağaçları hala bize bakıyor. Bu zenginliğin kaybolmaması için mücadeleye devam edeceğim” dedi

EGEDESONSÖZ – Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, SONSÖZ TV’de, ilçesinde çok yaygın biçimde yapılan maden arama çalışmaları ve yeni açılmaya çalışan sahalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Başkan Eriş, “Esas altın, toprağın üstünde” açıklamasında bulundu.

TOPRAĞIN ALTINA DA ÜSTÜNE DE SAHİP ÇIKACAĞIZ
İzmir’in Abant’ı olarak adlandırılan Gölcük Gölü’ne 3 kilometre uzaklıkta bir yerde maden arama faaliyetleri için ihale yapılacağını hatırlatan Başkan Mehmet Eriş, şunları söyledi:

“İlk iki ihaleye kimse katılmadı ve 30 Ocak’ta üçüncü kez ihaleye çıkacaklar. Bakanlık, onca tepkiye rağmen ihaleyi yapmakta ısrar ediyor. Bölgemizde altın arama faaliyetleri oluyor. Burada irade önemlidir. AK Parti'nin 2002'den bu yana, Cumhuriyet döneminde verilen maden arama ruhsatı konusunda rekor kırdığını görüyoruz. Bizim bölgemiz, en verimli ve en güzel tarım topraklarının olduğu yerlerden biri. Hayvancılık, kestane, patates, fasulye, domates, brokoli... Bizim altınlarımız bunlar. Bizim söz ettiğimiz altın, toprağın üzerinde yetiştirdiğimiz altın. 800-1000 yıllık kestane ağaçları var. Kıymayın bu tarihi değeri…Toprağın altını kazacaksanız, kirletip gideceksiniz, posası ve kirliliği bize kalacak. Güzel güzel anlatıyorlar ama doğa hiç öyle demiyor. Uşak Eşme'de yeraltı suyu nasıl kirlenir herkes görüyor. Toprağımızın altına sahip çıkacağız, üstüne de sahip çıkacağız. Sonuna kadar burada var olan zenginliğimiz kaybolmasın diye gerekli mücadeleyi yapacağız.”

AK PARTİLİ ADAYA SORMAK İSTERİM…
Çobanlar köyündeki maden arama sahasının ihalesinin sonuçlandığını hatırlatan Başkan Mehmet Eriş, bu konuda şunları söyledi:

“O bölgeyi kiralama veya satın alma yoluyla almak istedik, olmadı. Daha sonra baktık ki böyle bir şey yapabilmek için ruhsat sahibi olmak gerekiyor. Toprağı alıp ekip dikip kiralarız. Çok para değildi. AK Parti’den adaya sormak isterim; senin topraklarını kirletecek maden aramasına sen izin verecek misin? Hükümet bu kararı aldıysa seçimlerde de bu destek devam edecek mi? Ben karşı duracağım, bana oy vermeseler bile. Sizin topraklarınızda maden aramaya izin verecek misiniz? Her zaman üreten halkın ve çiftçinin yanında olmaya devam edeceğim.”