GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Nisan 2019 Cumartesi 16:04

Başkan Engin’e “gençlik” aşısı

Yerel seçimde Türkiye rekoru kıran Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin yakın çalışma ekibini gençleştirdi. Engin, genç ve dinamik isimleri görevlere getirdi.

EGEDESONSÖZ- CHP’de İzmir İl Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra partinin Narlıdere’de aday gösterdiği Ali Engin seçimdeki Türkiye rekorunu kutlamaya devam ediyor. Yüzde 80 oranında oy alarak tüm ülkedeki CHP’li belediye başkanlarını geride bırakan Engin, kadrosunda yer vereceği isimleri belirledi. Engin, yakın çalışma arkadaşlarının tamamına yakınını 30 yaş altı isimlerden seçti.

Engin, ilk olarak Özel Kalem Müdürlüğü görevine partide gençlik yapılanmalarında uzun süredir çalışan Murat Dilşen’i atadı. Engin’in Karşıyaka’dan bu yana yanında bulunan Dilşen, yeni yapılanmada özel kalem müdürü olacak.

Başkan Engin, İzmir basınının yakından tanıdığı isimler arasında bulunan Karşıyaka Belediyesi eski Basın Danışmanı Can Özlü’ye de Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Kültür Müdürlüğü görevini verdi. Özlü, Karşıyaka Belediyesi’nde çalışırken Özel Kalem Müdürlüğü kadrosundan memuriyete geçmişti.CHP İzmir İl eski Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse de Başkan Engin’in tercih ettiği isimler arasında yer aldı. Bornova Belediyesi’nde belediye şirketi olan Bor-Bel A.Ş’nin Genel Müdürlüğü’nü yapan Sarıküse, yeni belediye başkanı Mustafa İduğ ile yollarını ayırmıştı. Başkan Engin, Sarıküse’ye Narlıdere’nin şirketi Nar-Bel A.Ş’de görev verdi.  Engin, Çağrı Sofu’yu da şirketin genel müdürü olarak atadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Tire Yerel Hizmetler Müdürlüğü görevinde bulunan Anıl Feroğlu da Narlıdere Belediyesi’nde göreve başladı. Engin, Feroğlu’nu Belediye Başkan Yardımcılığı’na atadı.

Yeni yapılanmada Kaan Köfteci, belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’nde koordinatör olarak görev alırken Sedef Dugalı da Başkan Engin’in yeni kuracağı kadın kooperatifinin başına getirildi. Dugalı, ilçede kadınların örgütleneceği ve hizmetler üreteceği kooperatifte müdürlük yapacak.

Öte yandan Başkan Engin’in belediye yönetiminde kadro değişikliği çalışmalarının sürdüreceği ve genç-dinamik isimlerden yana tercihini kullanacağı öğrenildi.