GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Nisan 2023 Pazar 09:12

Başkan Engin’den ‘İnce’ uyarı: Kötü söz söylemeyelim, paylaşım yapmayalım!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye partililer tarafından yapılan eleştirilerle ilgili uyarılarda bulundu. Başkan Engin, “Muharrem İnce’ye bir kötü söz söylemeyelim, sosyal medya paylaşımı yapmayalım. Partimize ne olursa olsun katkı sunmuş, cumhurbaşkanı adayı olmuş ve bir nedenle ayrılmış birisi… Dönebilir, uzlaşabiliriz, ikinci turda beraber olabiliriz. Kızabilir insanlar İnce’ye… Ama kantarın topuzu kaçıyor bazen” dedi.

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Başkan Engin, 2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ardından partisinden CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ni kuran ve 6’lı Masa’ya rakip olarak 14 Mayıs Seçimleri’ne katılan Muharrem İnce hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İNCE’YE KÖTÜ BİR SÖZ SÖYLEMEYELİM
Başkan Engin açıklamasında İnce’ye yöneltilen eleştiriler için yaptığı değerlendirmede “3 yıl il başkanlığı yapmış biri olarak söylüyorum. Muharrem İnce’ye bir kötü söz söylemeyelim, sosyal medya paylaşımı yapmayalım. Partimize ne olursa olsun katkı sunmuş, cumhurbaşkanı adayı olmuş ve bir nedenle ayrılmış birisi… Dönebilir, uzlaşabiliriz, ikinci turda beraber olabiliriz. Kızabilir insanlar İnce’ye… Ama kantarın topuzu kaçıyor bazen. Şu an başka partide siyaseten rakibiz ve eleştirebiliriz bu yönde. İkinci tura kalsa da kendisinin bizimle olacağını inanıyorum. İlk turda biteceğini düşünsem de… Yine beraber otururuz. Aşırıya kaçarak İnce eleştirilmemeli. Belli ölçülerde nezaket ve rekabet içinde eleştirilmeli. Asıl mücadele etmemiz gereken hükümet...” ifadelerini kullandı.

20 YILDIR BİZ İKTİDAR DEĞİLİZ, BİZİ NİYE ELEŞTİRİYOR?
Başkan Engin, İnce’nin muhalefetten önce iktidarı eleştirmesi gerektiğini söyleyerek şunları dedi:

“Kendisinin söylemleri var. Ancak ülkedeki yıkımı muhalefete atamazsınız. Demokratik olmaz. Sizin daha çok iktidar yüklenmeniz lazım. Sayın İnce’den bunu bekliyoruz. 2018 seçimlerinde olduğu gibi iktidarın yolsuzluklarından, tarımın kötü yönettiğinden, ülkenin itibarını yerle yeksan ettiğinden bahsetmesi lazım. Herkesin hakkıdır parti kurmak. İnce’nin de 5 eleştirisinden 4’ü iktidara olmalı, diğeri bize öneri biçiminde olmalı. Eğitim, ekonomide bunları yapın demesi lazım. 20 yıldır biz iktidar değiliz, bizi niye eleştiriyor? Benim anlamadığım şu… Kendilerinin iddiası var, 20 alacağız diyorlar. Türkiye’de oy rekoru kırmış Narlıdere’de neden ilçe örgütleri yok mesela?”