GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:57

Başkan Duman kaçak moloza savaş açtı

Buca Belediyesi ilçe genelinde molozla mücadele seferberliği başlattı. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman “Doğamızın talan edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. İlçenin kırsal alanlarında ve kent merkezinde ekiplerimiz özenle çalışacaklar, moloz dökenlere göz açtırmayacağız” diye konuştu.
Kayıt dışı alanlara yapılan moloz dökümü çevre kirliliği yaratıp insan sağlığı için büyük tehlike oluştururken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, molozla mücadele konusunda kararlılığını ortaya koydu . Belediye Başkanı Görkem Duman’ın talimatları doğrultusunda  bölgede çalışmalarını artıran belediye ekipleri ilçede kaçak moloz ve çöp dökenlere göz açtırmıyor. Moloz dökülen alanlar hızla temizlenirken ; izinsiz moloz döken firma ve kişilere cezai işlem uygulanıyor.

Konuyla ilgili olarak vatandaşlarda toplumsal bir duyarlılık oluşması gerektiğini bildiren Buca Belediye Başkanı Görkem Duman “Vatandaşlarımız, esnafımız çevre kirliliğine karşı duyarlı olmalı. Yaşadığı kenti sahiplenmeli. Buca hepimizin yuvası. Bu konuda hepimize bir görev düşüyor”  diye konuştu.

'Buca’nın her noktasında teyakkuz halindeyiz'
Çöp ve atıkların insan sağlığı açısından büyük tehlike yarattığına dikkat çeken Başkan Görkem  Duman, “Denetimlerimiz ilçe genelinde devam edecek. Buca’nın her noktasında teyakkuz halindeyiz. Gelecek nesillere temiz bir Buca bırakmak için personelimizle beraber canla başla çalışıyoruz. Tüm mahallelerimizde temizlik harekatı başlattık.  Çalışmalar kapsamında, bütün mahallelerimizde parklar, ana arterler ve tali yolları baştan aşağıya temizliyoruz. Hedefimiz tertemiz bir Buca yaratmak” dedi.
 
Ekipler, çıkan yangını söndürdü
Önceki gün Seyhan Mahallesi’nde kaçak moloz ve çöp dökümü yapıldığı ihbarını alan Buca Belediyesi ekipleri bölgeye giderek sabahın ilk ışıklarına kadar temizlik çalışması yaptı. Ekipler, alanda atıklar nedeni ile oluşan küçük çaplı yangına da müdahale etmek durumunda kaldılar.

Cezai işlem uygulanacak
Buca Belediyesi'nin yapmış olduğu açıklamada; kaçak moloz döküm yapılan yerlerin zabıta ve kolluk marifetiyle, 24 saat esasıyla denetim altına alınarak tespitine yönelik çalışmalara ağırlık verileceği ve tespit edilenlere cezai işlem uygulanarak caydırıcılık sağlanacağını bildirildi.