GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Eylül 2024 Çarşamba 13:37

Başkan Doğan'dan 'Özlale istifası' yorumu: Özgül ağırlığı yok!

İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin İYİ Parti’den istifa etmesini yorumlayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan “Bizde gidenin arkasından yolu açık olsun denir” ifadelerini kullandı. Doğan ayrıca Özlale’nin istifasının ardından partide tek bir istifanın dahi yaşanmadığının altını çizerek "Özgül ağırlıktan ziyade her bir bireyin partiye olan sadakatinden dolayı istifa yaşanmadı. Bu düzene itirazı olanlar bizimle mücadele ediyor, dolayısıyla da giden kişinin arkasından istifa etmek yerine kalıp mücadele ediyor" dedi

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Yerel seçimler sürecinde İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve partide bir dönem genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş olan İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa etmişti.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan ise Özlale’nin istifa sürecini Egedesonsöz’e değerlendirdi.

‘BİZDE GİDENİN YOLU AÇIK OLSUN DENİR’
Teşkilat olarak Özlale’nin tercihine saygı duyduklarını belirten Doğan, “bir milletvekilimizin istifasına üzülürüz ama genel merkezimin ve genel başkanımızın bu konuyla ilgili her zaman söylediği bir cümle var; ‘gidenin arkasından yolu açık olsun’ denir. Arkasından herhangi bir olumsuz şey söylemiyoruz, kendi tercihidir. Kendi seçtiği yoldur. Bu saatten sonra da kendisi için hayırlı olsun” dedi.

‘BAŞKA İSTİFA OLMADI, ÜYELER KİŞİYE DEĞİL PARTİYE SADAKATLE BAĞLI’
Özlale’nin istifasının ardından partide başka istifalar yaşanmadığını belirten Doğan, “Peşi sıra bir istifa yaşanmadı partide. Şunu unutmamak gerekir; bu partinin her bir bireyi İYİ Parti’ye sadakatle bağlıdır. Bir kişinin istifası nedeniyle istifa etmek o kişiye bağlılık anlamına gelir. Partide böyle bir durum söz konusu değil. Sayın Özlale’nin istifasından sonra partide bir istifa yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

ÖZLALE’NİN PARTİDE ÖZGÜL AĞIRLIĞI YOK MUYDU?
‘Partide istifa olmamasının nedeni Özlale’nin parti içerisinde özgül bir ağırlığı olmamasından kaynaklı olabilir mi?’ sorusuna yanıt veren Doğan, “Özgül ağırlıktan ziyade her bir bireyin partiye olan sadakatinden dolayı istifa yaşanmadı. Bu düzene itirazı olanlar İYİ Parti saflarında mücadele ediyor, dolayısıyla da giden kişinin arkasından istifa etmek yerine kalıp mücadele etmeyi tercih ediyorlar” dedi.

‘ARKASINDAN SÖZLER SÖYLEMEK DOĞRU OLMAZ’
İstifaların “arınma” olarak nitelendirilmesinin hatırlatılması üzerine Başkan Doğan şunları söyledi:

“Biz kimsenin arkasından buna benzer sözler sarf etmedik. Vakti zamanında birlikte mücadele ettiğimiz ve dava arkadaşlığı yapmış olduğumuzu da düşünürsek istifaların arkasından söylenecek sözler doğru olmaz. Biz mücadelemize devam ediyoruz, giden kişinin kendi tercihidir. Kendisinin yolu açık olsun”