GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Kasım 2021 Pazartesi 16:52

Başkan Demirezen’den Büyükşehir’e tepki: Nedir bu beton sevdası!

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptıkları toplantılar sonrasında, önceki dönem Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli’nin de talepleri üzerine ek yaparak Büyükşehir’e taleplerini ilettiklerini söyledi. Bunlar üzerine hazırlanan projenin iptal edilmesi ve kaldırım ve parkelerin bozulması üzerine Başkan Demirezen, sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirerek “Nedir bu beton sevdası anlamadım anlatamadım” dedi.

EGEDESONSÖZ – Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ilçede İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait sorumluluk sahasında bulunan yollarla ilgili tepkilerini dile getirdi. Seçim döneminden bugüne geçen 2,5 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi ile 5 toplantı yaptıklarını ve bu toplantılarda çevre meydan ve bulvar düzenlemeleri ile ilgili talep ve beklentilerini anlattıklarını söyleyen Başkan Demirezen, bütün bu toplantılarda iletilenlere rağmen ilçede bulunan meydan ve bulvarın durumu hakkında ‘hali ortada’ yorumunda bulundu.
 

Önceki dönem Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli’nin taleplerinin üzerine ek yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne taleplerini ilettiklerini belirten Başkan Demirezen, bunlar üzerine hazırlanan projenin iptal edildiğini, kaldırım ve parkelerin bozulduğunu söyledi. Bozulmaların ardından kaldırımların üzerine betonla birlikte yapılan baskı-motif işlemi için Başkan Demirezen tepkisini dile getirerek “Nedir bu beton sevdası anlamadım anlatamadım” dedi.
 

Başkan Demirezen’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla kaldırımları patates baskısına benzeterek, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
 

“Yazıp yazmama arasında kaldım, dinletemedik, anlatamadık... İlçem adına yapılan her güzel şeyin arkasında olurum kim bir çivi çakıyorsa kulu kölesi olurum mantığıyla...(İz-Su Binası ve Baysan süt fabrikasın da olduğu gibi...) Geçen 2,5 yılda Büyükşehir belediyemiz ile 5 toplantı yaptık taleplerimizi beklentilerimizi ilettik... Bunlardan bazıları çevre meydan ve bulvar düzenlemeleri idi. Nasıl söylemeyeyim şimdi... Tariş Meydanı’nın hali ortada, Cumhuriyet Meydanı hali ortada, şimdi de Adnan Menderes ve Celal Bayar bulvarı...1,5 yıldan beri bugün başlıyor yarın başlıyor.

DALGA GEÇER GİBİ PATATES BASKISI YAPILIYOR
(Orta refüje rekreasyon çalışması bile yapamadık)Geçen dönem Ufuk Başkanımız zamanında talepte bulunulmuş biz de üstüne düşüncelerimizi aktardık(bisiklet yolu, yürüyüş yolu -peyzaj) bir proje hazırlandı sağolsunlar. Ama gel gör ki proje iptal edildi tamam iptal edilsin, niye kaldırımlar parkeler bozuluyor, beton yapılıyor üstüne dalga geçer gibi patates baskısı yapılıyor... Nedir bu beton sevdası anlamadım anlatamadım…”