GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Eylül 2021 Çarşamba 20:02

Başkan Cemil Tugay tarih verdi... Karşıyaka Çarşı'ya ilk kazma Kasım'da

90 kişilik öğrenci grubunun hazırladığı 10 farklı tasarımın en iyi parçalarını birleştireceklerini, esnafa ve STK'ların görüşlerini de alacaklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Ortaya dört dörtlük bir çarşı çıkacak. Altyapısıyla üstyapısıyla değişim sürecini Kasım ayında başlatmak istiyoruz" dedi

EGEDESONSÖZ -  Karşıyaka Belediye Meclisi Eylül ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın yönetiminde, Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleştirildi. Başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergeler, ilgili komisyonlara havale edilirken, komisyonlardan gelen raporlar da konuşuldu. Karşıyaka Belediyesi'nde uzun yıllar basın danışmanlığı yapan merhum gazeteci Sedat Sözer'in adı, Bahçelievler semtinde 1851/16 sokak üzerindeki parka verildi. Ayrıca mülkiyeti Bilgen Eğitim Kurumları'na ait Şemikler'deki parselin Özel Eğitim Alanı ve park olacak şekilde düzenlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmaar Planı Değişikliğiyle ilgili önergenin, açılan dava sonuçlanıncaya kadar gündemde bırakılması oybirliğiyle kabul edildi.

TUGAY: 10 FARKLI TASARIMDAN DA YARARLANACAĞIZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Çarşı'nın revizyonu için yapılan çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Peyzaj Mimarları Odası, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir şubelerinin paydaşlığında 90 kişilik öğrenci grubunun, çarşıyla ilgili 10 farklı tasarım hazırladığını açıkladı. Başkan Tugay, "10 farklı tasarımda, meydan ve sokaklarla ilgili farklı farklı projeler var. Hiçbirini, bu tasarımı aynen uygulayalım, diye bakmadık. Hepsinden en iyi parçaları bir araya getirerek, tek proje haline getirmek, sonra esnafımıza ve STK'lara sorup onların da görüşlerini alarak projeyi netleştirmek istiyoruz. Çarşının daha fonksiyonel olması için çabalıyoruz. Kasım ayında, çarşının altyapısıyla üstyapısıyla değişim sürecini başlatmak istiyoruz" dedi.

ÖZCAN: YANGIN SÖNDÜRMEDE ÇARESİZ KALIŞIMIZI GÖRDÜK

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Özcan, meclis üyelerine, belediyenin icraatları ve etkinlikleri hakkında bilgi aktardı. Özcan, 28 Temmuz'da başlayan yangınlarda çok büyük ormanlık alanların yandığına işaret ederek, "Belediye başkanımız Cemil Tugay ve 20 kişilik ekibimizle yangın bölgesine gittik. Yardım kampanyaları yaptık, yardımları bölgeye ulaştırdık. Ardından sel felaketi yaşandı. Geçmiş olsun diyoruz. Yangın alanlarında söndürme çalışmalarındaki çaresiz kalışımızı gördük" dedi. AK Partili Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, "Yangın söndürmede aciz kaldığımızı söylemek, yangın bölgesine giden bakanımızın, tüm ekiplerin, hatta Karşıyaka Belediye başkanı olarak sizin, belediyemizin gönüllülerine haksızlıktır. Orada vargücüyle çalışan insanların emeklerini yok saymaktır" diye çıkıştı. Başkan Tugay, bu çıkış üzerine yangın yerlerinde gördüklerini, yaşadıklarını anlattı:

TUGAY: YAŞAR BEY'İN SÖZÜNÜN ALTINA İMZAMI ATARIM

"Gönüllü olarak 20 arkadaşımızdan oluşan bir ekiple ve 4 tankerimizle önce Bodrum'a, sonra Milas'a, oradan da Köyceğiz'e gittik. Söndürme ve soğutma çalışmalarına destek verdik. Arkadaşlar fedakarca çalıştılar. Hepsine teşekkür ediyorum, Karşıyaka ve belediyemizi onurlu bir şekilde temsil ettiler. Yaşar beyin çaresiz kalışımızı gördük, sözlerinin altına imzamı atarım. Bunu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Havadan söndürme gücümüzün çok üstünde bir yangın vardı. Önümüzdeki yıllar için hazırlıklı olmamız gerektiği gerçeğini gördük. Aksi halde ülkemiz yanacak, ağaç kalmayacak. Oradaki insanların da gözlemlerini dinledik.Mesela Bodrum'da 50 derece sıcaklık vardı. Kupkuru bir hava vardı. Trafo noktasından yangının başladığını, rüzgarın etkisiyle çok hızlı bir şekilde sağa sola yayıldığını anlattılar. Söndürme ve soğutma çalışmalarında gerçekten çaresizliği çok net bir şekilde gördük."

ÖZTÜRK: ADA BAZINDA EMSAL ARTIŞI İLE SORUN ÇÖZÜLMELİ

AK Partili Adem Öztürk, depremin üzerinden 10 ay geçtiğini, Cumhuriyet Mahallesi'nde, Anadolu Caddesi'nin üst kısmında yıkılmaya yüz tutmuş yapılar olduğunu, bir an önce buraların planının yapılması gerektiğini söyledi. Öztürk, "Maalesef deprem gerçeğiyle yaşadığımız halde bugüne dek hiçbir şey yapılmadı. Bir an önce ada bazında planlama yapmamız lazım. AK Parti Grubu olarak, sonsuz destek vereceğimizi belirtmek istiyorum. Bu adımın bir an önce atılması lazım. Planlama manasında bir adım da göremiyoruz. Kentsel dönüşüm ofisi açtık, sorunların çözümü için çaba harcıyoruz. Maddi durumdan dolayı bir yerde tıkanıyor. Ada bazında yapılacak emsal artışıyla, hem arsa sahipleri, hem de müteahhitleri rahatlatmak lazım diye düşünüyoruz" dedi. Başkan Tugay, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Karşıyaka belediyesi olarak biz de bir şeyler yapmak, örnek olmak istiyoruz. Ada bazlı plan değişikliği hepimizin istediği bir şey. Nasıl bir emsal artışı olur, bilemiyorum. Sorunu çözmek istiyoruz."

ESKİ BİSİKLETLERİNİ GETİRİN, KİTAP BAĞIŞI YAPIN, ÇAĞRISI

Başkan Cemil Tugay, Cuma günü açılacak İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Karşıyaka Belediyesi'nin de standı olacağını, standın tüm Karşıyakalılarca ziyaret edilmesini istedi. Başkan ayrıca, eski bisikletleri tamir ettirerek ihtiyaç sahiplerine hediye ettiklerini, Karşıyakalıların ellerinde eski bisiklet varsa, belediyeye getirmeleri çağrısında bulundu. Başkan Tugay ayrıca, Alzheimer merkezinin temelinin yakında atılacağını, hastaların günlük terapilerinin, çeşitli eğitimlerin verileceği çok önemli bir tesisi Karşıyaka'ya kazandıracaklarını, her mahallede bir kütüphane açma çalışmalarının sürdüğünü, kitap bağışı beklediklerini sözlerine ekledi.