GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Temmuz 2018 Perşembe 13:30

Başkan Çalkaya'dan sürpriz destek: Yanındayız!

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

EGEDESONSÖZ- CHP’de genel seçim sonrası başlayan hareketli süreç devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun değişim çıkışı büyük yankı uyandırdı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine Muharrem İnce’den yana tavır alan Kocaoğlu, değişime destek verdiğini açıklamıştı.

Kocaoğlu’nun açıklamalarının ardından gözler İzmir’deki belediye başkanlarına çevrildi. Birçok isim Kocaoğlu’nun aksine düşünürken İl Başkanı Deniz Yücel de Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini, olağanüstü kurultay talebinin gereksiz olduğunu vurguladı.

İzmir’de Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un kamuoyuna yaptığı açıklamanın dışında henüz belediye başkanlarından bir değerlendirme gelmezken Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’dan sürpriz bir hamle geldi. Çalkaya, oğlu Taylan Çalkaya’nın önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek düğünü için Kılıçdaroğlu’nu bizzat davet etti. Ziyaret fotoğrafını kamuoyuyla paylaşan Çalkaya’nın bu süreç için de Kılıçdaroğlu’na, “yanındayız, sizi destekliyoruz” dediği öğrenildi. Başkan Çalkaya’nın görüşmede, Kılıçdaroğlu’na desteğin yanında olağanüstü kurultayı tartışmanın partiye zarar vereceğini söylediği dile getirildi. Başkan Çalkaya, seçim sonrası ülke gündeminin değiştirilmesine yönelik yapılan hamlelere ve tuzaklara parti olarak düşülmemesi, yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini de vurguladı.