GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ağustos 2020 Cumartesi 10:35

Başkan Çalkaya’dan ‘İnciraltı’ yorumu: Siyaset üstü düşünmeliyiz

Çeşme Turizm Projesi'nin İnciraltı ile entegrasyonunun yararlı olacağını düşündüğünü belirten B aşkan Çalkaya, "Ancak planlar, İnciraltı'ndaki mağduriyeti gidermeli. Bu işte siyasi çıkarlar olmamalı" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in Çeşme-İnciraltı entegrasyonu ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Balçova'da uzun yıllardır planlama bekleyen, imar gelsin, arazimiz değerlensin diyen mağdur çok sayıda vatandaş olduğuna dikkat çeken Başkan Çalkaya, Sonsöz TV'de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a bir çağrı yapmış, "Kağıt üzerinde İnciraltı'nı görmek, yetmiyor. İnciraltı gibi bir değerimiz var. Burasının planlamasını bize bıraksınlar. Planı yaptıktan sonra kendilerine sunalım, ortak değerlendirelim" çağrısında bulunmuştu.

BAKAN'A "İNCİRALTI'NI BİRLİKTE GEZELİM" ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU
Bakan Ersoy'a İzmir'e geldiğinde çağrıda bulunarak, "İnciraltı'nı birlikte gezelim, o insanları birlikte dinleyelim" mesajı da yollayan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalmaya, "İnciraltı, acilen planlanmalı" dedi ve şu bilgileri verdi:

"16-17 yıldır hep söylüyoruz, İnciraltı, turizm, sağlık ve geriatri merkezi olarak düzenlenmeli, diye... Sağlık turizmine hizmet etmeli, kısmi konuta izin verilmeli, dedik. Bu insanların mağduriyetlerinin artık giderilmesi gerekiyor. Balçova, İzmir, ülke kazansın. Şimdiye kadar planlanmaması, 4-5 nesildir insanları mağdur etti. En iyi plan için bekliyorlar. O alanın bir an önce nitelikli bir plana ihtiyacı var. Ortak akılla, İzmir'in faydasına, toprak sahiplerinin faydasına bir plan şart. İnciraltı'nda tarım yapılması mümkün değil. İzmir'in genelinde tarım için çok uygun yerler var. İşsizliği önleyecek, mağduriyeti önleyecek planlamadan yanayız. Çeşme ile entegrasyon, tabii ki mümkün. Etkileşim içinde olursa, bu İnciraltı için de avantaj demektir. Fakat Çeşme Turizm Projesi ile ilgili planları bilmiyoruz. Bu konuyu, siyaset üstü düşünüp, Balçova'nın, İzmir'in ve ülkenin yararına bir noktada buluşmak lazım."