GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Mayıs 2020 Cuma 18:42

Başkan Bilgin’den usturayla tıraş yasağına tepki: Saçta virüs yok da sakalda mı var!

İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin, 14 maddelik genelgede yer alan usturayla tıraş yapma yasağına değindi ve “Bir kişi, ‘saçta virüs yok da sakalda mı var?’ demiş. Aslında güzel tespit! Bu kararlar alınırken meslekten anlayan biri görüş bildirseydi… Bu alınan kararları ya sosyal medyadan toplama ya da istek ve taleplere göre alınmış karlar gibi görüyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Berberler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Şükrü Bilgin, Egedesonsöz’ün canlı yayınına katıldı. İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine 11 Mayıs’ta açılacak olan berber, güzellik salonu, kuaförler ile ilgili yeni bir genelge göndermesi sonrasında detaylı bir açıklama yaptı.

14 maddelik genelgeyi yorumlayan Başkan Bilgin hem odaya kayıtlı üye ve dükkan sahiplerine hem de İzmirli vatandaşlara seslendi.

Ayrıca soruları da yanıtlayan Bilgin usturayla tıraşın (sakal) yasaklanması ve genelge için eleştirilerde bulundu. Bilgin, “Aslında usturayla tıraş da saç tıraşı kadar yakın mesafe. Bir kişi, ‘saçta virüs yok da sakalda mı var?’ demiş. Aslında güzel tespit! Bu kararlar alınırken meslekten anlayan biri görüş bildirseydi… Bu alınan kararları ya sosyal medyadan toplama ya da istek ve taleplere göre alınmış kararlar gibi görüyorum. Berberlik yapmamış insanların karar alması çok zor. Bizim hakkımızda profesörler karar alıyor ama onların gözünde, hayalinde olanlar var, biz onların hayalini yaşıyoruz. Berberimiz ekmeğinin yarsısını sakal tıraşından kazanıyor. Sakal tıraşı ülkemizde çok geçerli bir kültürdür. Sakal tıraşı bizim ekmeğimiz, aşımız. Ama tam normalleştiğimiz zaman sakal tıraşını engellemez bakanlıklarımız diye düşünüyorum” dedi.