GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Eylül 2023 Perşembe 08:58

Başkan Batur kararını verdi: Yeniden adayım!

Konak’ta bir dönem daha belediye başkanlığı görevini yürütmek istediğini kaydeden Başkan Batur, “Biz başladığımız işlerin tamamlanması konusunda görev talep ediyoruz. Bunları karar verecek mercilerimiz karar verince sahaya çıkar çalışmamızı en iyi şekilde yaparız diye düşünüyoruz. Ben ikinci dönemde başladığımız işleri tamamlamak için görev talep ediyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

BAŞLADIĞIMIZ İŞLERİ TAMAMLAMAK İÇİN…
Konak’ı yönetmek için yeniden aday olacağını belirten Başkan Batur, “Genel merkezimiz, başkanımız karar verecek. Biz başladığımız işlerin tamamlanması konusunda görev talep ediyoruz. Bunları karar verecek mercilerimiz karar verince sahaya çıkar çalışmamızı en iyi şekilde yaparız diye düşünüyoruz. Ben ikinci dönemde başladığımız işleri tamamlamak için görev talep ediyoruz” dedi.

İYİ PARTİ'NİN ADAY ÇIKARMASI ÖNEMLİ DEĞİL
İYİ Parti’den büyükşehir belediye başkan adaylığı duyurulan Ümit Özlale’nin belediye aleyhine çıkışları hakkında konuşan Batur, “Hedef koymadan siyasette bir şey yapamazsın. İl başkanlarımızın, milletvekillerimizin açıklamalarına baktığınızda 30'da 30 diyorlar. İzmir'de 31 belediyeyi de almamız lazım. İddiamız bu. Burada İYİ Parti'nin aday çıkarması önemli değil. Çıkaracaktır. Biz ondan çekinerek aday çıkarmadık, karalar bağlayacağız diye bir şey yok. Biz sahaya çıkacağız. Yaptıklarımız, yapacaklarımız var, çıkıp adaylar olarak halka anlatacağız. AK Parti'nin elinde olan belediyeler içinde adaylarımız çıkıp hedeflerini anlatacak. Özlale'nin erken açıklanmasının kendini tanıtması, kamuoyunda yer alması, eleştiri yaparak gündemde kalma hedefleri var. İsmi bilinmeye başlandı. Biz CHP'li belediyeler olarak kararımız kesin, örgütlerimiz ile Büyükşehir adayımız ile yola çıkacağız ve 30 belediyeyi alacağız” ifadelerini kullandı.

Genel seçimlerin yerel seçim sonuçlarını ne ölçüde etkileyeceği sorusu üzerine konuşan Başkan Batur, “Ben kayıp etkisi olacağını sanmıyorum. Adaylar çok önemli. Adaylarımız halka yakın olanlar tespit edildiğinde, zaten mevcut belediye başkanlarımızın hepsinin tanınırlığı, halka dokunurluğu var. Zaten koltukta oturan yüzde 10 avantaj ile başlar” dedi.

KİMSEYLE ANLAŞMAYIN, BELEDİYE SİZLERLE ANLAŞMA YAPACAK
Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklama yapan Başkan Batur, “4 no’lu parselasyon planı Gültepe bölgesinde bitti. Oradaki vatandaşlarımızın sözleşmelerine başlıyoruz. Toros'ta kentsel dönüşüm bürolarımızı açtık, vatandaşları tek tek çağırıyoruz. 5 no’lu bölge de önümüzdeki hafta askıya çıkıyor. Beştepeler bölgesinin en geç önümüzdeki ay tamamı askıya çıkmış olacak. Sözleşme süreci bundan sonra en önemli konu. Dedik ki kimseyle anlaşmayın, belediye sizlerle anlaşma yapacak. Kesinlikle arsalarını satmayın, kimseye devretmeyin. Oralar o kadar güzel olacak ki... Nasıl bir Beştepeler olduğunu göstermiş olacağız. Bu dönem sözleşmeler biter” açıklamasını yaptı.