GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ekim 2022 Cuma 12:49

Başkan Batur’dan ‘üç soruşturma’ için yorum: Soyer bizim simgemiz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında başlatılan üç ayrı soruşturma ile ilgili yaptığı açıklamada “Sayın başkanımız ‘Hesabı neyse veririz’ dedi. Büyükşehir Belediye başkanımız ile hep beraberiz. O bizim kentteki simgemiz, en önemli belediyelerimizden birisinin koltuğunda oturuyor. Parti örgütümüz, belediye başkanlarımız, işçilerimiz Tunç başkanın en güzel şekilde arkasında olduğunu ifade etmiştir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma ve sonraki süreçte açılan üç ayrı soruşturma gündeme geldi.

KUTLAMA BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ
‘Soyer’in programdaki konuşmasını nasıl buldunuz?’ sorusuna yanıt veren Başkan Batur, “9 Eylül, İzmir’in en önemli günlerinden birisidir. 100’ncü yıl kutlamaları kentler için çok önemlidir. Kutlamalarla ilgili  bazı düşünceler de var. Kurutuluş törenlerine gerek yok diyenler bile oldu. ‘Fetihler önemli’ dendi. Kurşun atılmamış şehir dendi. Halkapınar’da, Narlıdere’de şehitliklerimiz var. Oradaki şehitlermizin kemikleri sızlatıldı. İzmir’in kurtuluşu düşmandan kurtuluşun neticesidir. İzmir kurtuluş ve kuruluşun şehridir. İzmir Büyükşehir Belediyesi gerçekten en güzel şekilde kutlamaları organize etti. Tunç başkanı ve ekibini kutlamak lazım… Tunç Başkan konuşmasında 100 yıl önce saraylarda oturarak Atatürk’e idam fermanları çıkartanlara ve ülkeyi terk edenlere sözünü söyledi. Ne Fatih Sultan Mehmet’e ne Yavuz Sultan Selim’e ne de ecdada bir şeye söylemedi. Ülke bu duruma düşüren ve Sevr Anlaşması’na imza atan o padişah değil miydi? 100 yıl önce ülkeyi idare edenleri ediyor sözünü başkanımız. Nutuk’ta da yazıyor gaflet, dalalet, hıyanet içinde bulunabilirler diye… Başkan Soyer o konuşmanın ardından da konuştu. ‘Yunan’ı denize döktük’ de dedi. Bu coşku ve görkemli kutlama, birilerini rahatsız etti. Şahane kutlama oldu. O kalabalığı sadece Tarkan konserine de bağlamamak lazım, İzmir halkı bilinçli bir şekilde 100’ncü yıla yakışan biçimde alanlara döküldü. İzmir çok güzel bir enerji verdi. Vatandaşlarımız 100’ncü yıl coşkusu ile seçimlerin İzmir’de nasıl sonuçlanacağını gösterdiler” dedi.

BAŞKANIMIZ İLE HEP BERABERİZ
Başkan Soyer hakkında açılan üç ayrı soruşturma için ise Batur, soruşturmaların siyasallaştığını da sözlerine ekleyerek şunları söyledi:

“Bu soruşturmalar daha önceki süreçlerde ortaya çıkan konular… Sayın başkanımız ‘hesabı neyse veririz’ dedi. Büyükşehir Belediye başkanımız ile hep beraberiz. O bizim kentteki simgemiz, en önemli belediyelerimizden birisinin koltuğunda oturuyor. Parti örgütümüz, belediye başkanlarımız, işçilerimiz Tunç başkanın en güzel şekilde arkasında olduğunu ifade etmiştir.