GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ağustos 2023 Pazartesi 13:46

Başkan Batur’dan ‘takdir’ vurgusu: Bize gelince mi sorun var?

Konak ilçe kongresinde CHP eski Milletvekili Musa Çam tarafından kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Daha önce kendileri de genel başkan tarafından takdir edilen arkadaşlar. Bir kere ön seçime girdiler ancak sonra MYK tarafından verilen kararla milletvekili oldular. O zaman bir şey yoktu da şimdi genel başkanımızın kararını eleştirme noktasına geldiler” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ -Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de geçtiğimiz hafta sonu itibari ile ilçe  delege seçimleri start almıştı. Dün Konak İlçe Örgütü sandık başına giderek yeni ilçe başkanını belirlerken, kongreye geçmiş dönem milletvekillerinin yaptığı konuşmalar damga vurmuştu.

CHP İzmir’de geçmiş dönemlerde birçok dönem milletvekilliği yapan Tacettin Bayır ve Musa Çam, söz alarak CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ı hedef almıştı.

ÇAM’DAN BATUR’A YÜKLENMİŞTİ
Partide uzun süre görev alan isimlerden biri olan Çam, Özkan’ın yanı sıra ise kongrede ev sahibi konumunda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a da sert sözlerle yüklenmişti. Batur’un aday yapılmasının ilçede başkanlık için ismi geçenlere haksızlık olduğunu belirten Çam, “Partide demokrasi olacak. 20 yıldan beri Narlıdere’de, Büyükşehir’e de aday oldu. Gösterilmeyince Konak’ta aday gösterildi. Konak’ta 15 belediye başkan adayı vardı.15’ini yok saydılar. Bu arkadaşlara karşı da yapılan saygısızlık. Koy sandığı, sandıktan kim çıkarsa o olsun” demişti.

BATUR: NARLIDERE Yİ NEREDEN NEREYE GETİRDİĞİMİZ BELLİ
Çam’ın sözlerine ise Başkan Abdül Batur’dan yanıt gecikmedi. Sonsöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu olan Başkan Batur, sözlerine kongre sürecini değerlendirerek “CHP’nin en önemli dinamiği kongre sürecidir. 100 yıllık parti olmamızın  en önemli nedeni  delege, il ve ilçe kongrelerinde parti içinde görev yapmak isteyen arkadaşların yarışının olması. Partinin ayakta kalmasının en önemli nedenlerinden biridir bu. Bu nedenle kongreler hareketli geçer. Diğer partilerde olmayan biçimde herkes eleştirini istediği gibi herkese karşı yapar. Hakaret sınırına gelmeyecek şekilde eleştiriye herkes tahammül eder. Kongremiz tek adaylı bir kongreydi. Delege seçimleri barış içinde geçti. 6-7 mahallede çift liste vardı, diğerlerinde arkadaşlar uzlaşı içinde geçirdiler. Tek adaylı seçimde 4,5 yıldır birlikte çalıştığımız genç, dinamik, parti örgütünden gelen, meclis üyesi olan Ozan İlgazi arkadaşımız tek aday oldu. Partiye çok faydalı olabilecek arkadaşımız. Bundan sonra yanında dimdik durmaya devam edeceğiz. Konak’ta da bazı şeyleri masaya yatırmakta fayda var. Yerel seçimde yüzde 62 oy aldık. Bunu 4,5 yıl sonra yüzde 72’ye taşıyan birliktelik var. Dünkü kongrede eski vekillerimiz çıkıp seçimin doğru olduğunu söyledi, benle ilgili eleştiriler de oldu. Ben kimseye o şunu bunu dedi diye yorum yapmam” ifadelerini kullandı.

4 DÖNEMLİK İVMEYE BAKSINLAR
Eleştirisini üstü kapalı biçimde Çam’a yönelten Batur, “Genel başkanımızın takdiridir. Daha önce kendileri de genel başkan tarafından takdir edilen arkadaşlar. Bir kere ön seçime girdiler ancak sonra MYK tarafından verilen kararla milletvekili oldular. O zaman bir şey yoktu da şimdi genel başkanımızın kararını eleştirme noktasına geldiler. Ben genel başkanımızın kararına layık olmaya ve yaptığım işi doğru yapmaya çalışan bir arkadaşınızım. Ben bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Narlıdere‘de 4 dönem başkanlık yaptım. Seçim ivmelerine bakmak lazım... Nereden aldım, nerede bıraktığım belli. Belediye başkanlığında bizi tercih etme noktasında genel başkanın da bazı tercihleri var. Özellikle kentsel dönüşüm ve diğer konulardaki duruşu için. Genel başkanımıza her zaman minnettarız. Onun yüzünü eğecek bir çalışma içinde olmadık. Her  zaman kenti ve ilçemizi ileriye götürmek adına geçmiş tecrübelerimizi aktarmaya devam ediyoruz. Eleştiri yapabilirler, onlar da bizim parti büyüğümüzdür. Eleştiri olabilir. Dünkü yaşananlar partinin dinamiklerinden kaynaklanan durumdur. Konak eski kongrelere oranla daha mülayim geçen bir kongreydi. Eleştiri olacaktır