GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Nisan 2022 Cuma 18:22

Başkan Batur’dan operasyon yorumu: Fırsat vermeyiz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur belediyede görevli zabıta personeline yönelik yapılan polis operasyonu ve sonrasındaki hukuki süreçle ilgili “gereği yapıldı” dedi. Batur, “Belediyede o tür şeylere fırsat vermeyiz” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda yeni yılda görev yapacak ihtisas komisyonlarına üye seçimleri gerçekleştirilirken gündeme ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Meclis toplantısında söz alan AK Partili Meclis Üyesi İsmail Özen son günlerde kamuoyuna yansıyan olumsuz haberlere ilişkin bilgilendirme talebinde bulundu. Belediye Başkanı Abdül Batur bunun üzerine hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, “Süreç yürüyor. Gereği de zaten yapıldı. Bizim belediyemizde o tür şeylere fırsat vermeyiz” diye konuştu.  

DENETİM RAPORUNA VİZE!
Mecliste,  45 günlük çalışma sonrasında denetim komisyonu çalışmalarına ilişkin raporunu meclise sundu. Komisyon Başkanı Nesrin İlkutlav çalışmalar hakkında bilgi verirken mali konularda belediyenin iyi not aldığını söyledi İlkutlav, “Gerek harcamaya esas konular gerekse avans gibi konuları da yakından inceledik. İhale kanunu kapsamında gerek doğrudan temin gerekse açık ihale ile yapım ihaleleri konusunda dosyaların yasalara uygun olduğunu gördük. Muhasebe kayıtları ve ödemeler konusundaki tutulan belgeler de yerindeydi. Bu konuda olumlu değerlendirmelerimiz oldu.  Bize çalışmalarımızda yardımcı olan birim müdürlüklerine de teşekkür ederiz” dedi.

Komisyonda yer alan AK Partili İsmail Özen de rapora şerh koyduklarını söylerken yatırımlara ayrılan ödeneklerin düşük olduğunu anlattı. Özen, “Çalışmalarımızda gördük ki çekilen krediler yatırıma gitmiyor. Belediyenin bütçesi bağlı şirketlere gidiyor ama biz bunu komisyon olarak inceleyemiyoruz. Geçen seferki uyarılarımız dikkate alınmış. Bu konuda teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

LİSTELERDE KİMLER YER ALDI
Toplantıda ilk olarak daimi encümen üyeliği seçimi yapıldı. Daha önce de Encümen Üyesi olarak görev yapan Belediye Başkan Yardımcısı Asker Güneş yerini korurken Rıdvan Tekin ve İbrahim Ethem Demirci tercih edilmedi. İki ismin yerine encümene Birol Özkardeş ve Sibel Hür girdi.

İmar Komisyonu’nda CHP’den Esra Yılmaz Keskin, Ulvi Puğ, Ali Emrah Karamustafaoğlu yerini korurken Nurhan Serhadbeyi alınmadı. CHP’den listeye bu dönem Hamit Mumcu da girdi. AK Parti ise Hakan Yıldız ile devam etme kararı aldı.

Plan Bütçe Komisyonu’nda Nesrin İlkutlav, Erhan Uzunoğlu, Rıdvan Tekin, İbrahim Yıldız CHP’den, İsmail Özden ise AK Parti’den listede yer aldı.

Hukuk Komisyonu’nda ise CHP’den Mahmut Esat Aslan, Ulvi Puğ, Cenap Börühan ile Burhan Yılmaz girerken AK Parti’den Öztekin Tosun girdi.  Yine  diğer ihtisas komisyonlarının yapısında birkaç isimde değişiklik yapılırken listelerin çok büyük bölümü ile devam edilmesi kararı alındı.

ZEYTİN VURGUSU
Toplantıda söz alan CHP’li Mahmut Esat Aslan geçen ay yaptığı konuşmada kullandığı cümlelerin revize edilmesini istedi. Aslan, Kur’an-ı Kerim’de yer alan Tin Suresi’ndeki ifadelerin tutanaklara yanlış geçirildiğini anlattı. Aslan, “Veddini ve Zeytuni kelimelerinde hata oluşmuş. Zeytin bizim ülkemizin çok önemli bir değeri. Son kararnameyle zeytin alanlarının yok edilmesine yönelik hareket içimize sinmiyordu.  Bu konuya vurgu yapmak için örnek vermiştim. Umarım bu yanlıştan dönülür” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEYE 100 MİLYONLUK KREDİ
Öte yandan Konak Belediyesi’ne yeni belediye binası yapımı çalışmaları başta olmak üzere verilen 100 milyonluk kredi nedeniyle AK Parti Meclis Üyesi İsmail Özen “hayırlı olsun” dileklerinde bulunurken sürece katkısı nedeniyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a da teşekkür etti.

CHP’li Cenap Börühan ise “Arkadaşlarımıza meclisteki tutumları nedeniyle teşekkür ederiz. Biz birçok yerde meclis izliyoruz, görüyoruz. Biz gayet uyumlu çalışıyoruz. Kredi konusunda da hayırlı olsun.  Umarız belediye binası yapılır biz de yeni dönemde kalırsak hizmet binasının keyfini sürmüş oluruz” dedi.

Belediye Başkanı Batur da “Yerel yönetimler genel müdürlüğünden evrakımızı bizzat kendim aldım. Kredinin bu noktaya gelmesine katkı koyan Hamza Dağ’a da teşekkürlerimi sunmak isterim” diye konuştu.