GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Nisan 2023 Salı 12:59

Başkan Batur’dan liste dışı kalan Mutlu için değerlendirme... 'Trafik kazası benzetmesi!

Konak belediye Başkanı Abdül Batur, genel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili adayı olmak için İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı görevinden istifa eden Zekeriya Mutlu’nun aday gösterilmemesini değerlendirdi. Başkan Batur, “ Kent için değerli birisi ve yıllardır kentte yöneticilik yapan, her kesimle uyumlu olan bir isimdir. Balçova’da meclis üyeliği de vardı kendisi, orada bir trafik kazası olmuş sanki… Kendisiyle de görüştüm, çok üzgün” dedi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye başkanı Abdül Batur, SonSöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Batur, Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili adayı olmak için, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı görevinden istifa eden Zekeriya Mutlu’nun miletvekili aday listesine girememesini değerlendirdi.

GELEN DUYUM LİSTEYE GİRECEĞİ YÖNÜNDEYDİ
Zekeriya Mutlu’nun CHP Milletvekili aday listesine yazılmamasını ‘şaşırtıcı’ olarak değerlendiren Başkan Batur, “Zekeriya Mutlu görevinden istifa etti ve istifa ederken de parti kurullarında görüşmeleri olmuştur muhakkak. Şaşırtıcı bir karar liste dışı olması… Bize gelen duyumlar da listeye gireceği yönündeydi” şeklinde konuştu.

ZEKERİYA BAŞKAN PARTİ İÇİN BİR DEĞERDİR
Başkan Mutlu’nun listeye yazılmayışını ‘trafik kazası’ olarak nitelendiren Başkan Batur, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Zekeriya başkan parti için bir değerdir, yazılsaydı farklı olurdu. Esnaf teşkilatına hakim bir isim… Kendisini ortaya koydu ve istifa ederek aday adayı oldu. Ancak listede olmadı. Bunun nasıl olduğu, hangi nedenden dolayı olduğu ile ilgili bilgimiz yok. Kent için de değerli birisi ve yıllardır kentte yöneticilik yapan, her kesimle uyumlu olan bir isimdir. Balçova Belediyesi’nde meclis üyeliği de vardı kendisinin… Orada bir trafik kazası olmuş sanki… Kendisiyle de görüştüm, çok üzgün…”