GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Eylül 2023 Pazartesi 12:02

Başkan Batur’dan ‘Narlıdere’ iddialarına yanıt: Bir kişi ‘yaptın’ desin, istifamı veririm!

CHP’de devam eden kurultay süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaorğlu’nun yanında olduğunu belirtti. Narlıdere İlçe Kongresi’ne müdahale ettiği iddiasına ise “Narlıdere siyasetine ben asla karışmıyorum. Kongrede bir kişi çıksın ‘Abdül başkan bizi aradı, şurayı destekle’ dedi desin, ben bu işi bırakırım. 2-3 arkadaşımız vardır Narlıdere'de, onlar beni aradığında Ali Başkanı bu süreçte üzmeyin dedim. Kimi desteklemişim ben?” dedi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

SADECE KEMAL BEY’İ SUÇLAMAK YANLIŞ
Kurultay süreci gayet demokratik ve partimize yakışan şekilde devam ediyor. Arada sırada çekişmeler kavgalar oluyor ama abu partimizin görev aşkı ve dinamizminden kaynaklanıyor. Diğer partilerde olmayan demokratik yarış oluyor bizde. 3 aday çıkan yerler var. Tek aday üzerine uzlaşı da yaşanıyor. İzmir Kongresi ve çevre iller tamamlandı. 8 Ekim’deki İstanbul Kongresi de önemli… Buradan çıkan sonuç kurultayın durumunu etkileyecektir. Yarın Parti Meclisi, kurultay tarihi ile ilgili karar verilecek. 4 Kasım olarak öneriliyor. Kurultayı tamamlayınca artık sahaya çıkıp yerel seçime hazırlanmak gerekiyor. Benim tavrım belli. İmza sürecinde de sonrasında da genel başkanın bizlere ihtiyaç olduğu noktalarda Kılıçdaroğlu’nun yanında durdum. Seçimden sonra 28’inde Kılıçdaroğlu doktrininden bahsederken 29’unda maalesef Kemal Bey’e karşı duruş başladı. Karşı duruş olabilir ama bana göre haksızlık var. 6 lider o masada oturdu. İki belediye başkanımız cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak masadaydı. 6’lı Masa’da her şey konuşuldu. Adaylık konusunda kriz yaşandı ama bir araya gelindi. Herkes kendi seçmenini bir arada tutma noktasında çalışmalar yaptı. Sadece Kemal Bey’i suçlamak yanlış. Hepimizden fazla çalıştı. Sahadaydı, kent kent dolaştı. Ortaya konulan projeler, hükümet tarafından uygulanmaya başladı. Kararnamelere bakıldığında bunları görüyoruz. Çünkü vatandaşı rahatlatacak adımlar bunlar… Bu sıkıntılı süreci Kılıçdaroğlu’nun yönetmesinin doğru olacağını söylemiştim. Kurultayda da genel başkanımızın yanında olacağız, destekleyeceğiz” dedi.

KURULTAY SONRASI SAHAYA İNİLMELİ
Kurultay sürecinin ardından sahaya inilesi gerektiğini söyleyen Batur, “Sayın Özel ve grubuna çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Demokratik bir yarış olacaktır. Kurultayımız bittikten sonra bir an önce sahaya çıkmak lazım. Bize oy veren kitlenin küskün olduğunu hissediyoruz” açıklamasını yaptı.

BLOKA DA ÇARŞAFA DA OY VERMEYEREK TARAFSIZ KALDIM
İki listede yer aldığını ve çarşaf liste-blok liste tartışmasında tarafsız kaldığını belirten Başkan Batur, “En fazla kongre gören belediye başkanlarından biriyim.  Bizim partimiz demokratik hakların kullanıldığı parti. Tüzüğümüze göre en önemli maddelerinden biri il ve ilçe kongrelerinin çarşaf liste ile olması. Çarşaf liste olmaması ile ilgili, blok liste olması yönünde delegelerin çoğunluğu karar verirse blok yapılır denildi. Ben bloka da çarşafa da oy vermeyerek tarafsız kaldım. Çarşaf liste her zaman delegenin hür iradesini gösteren bir listedir. Çıkarsın delegenin önüne, delege seni değerlendirir. Ben hep çarşaf liste ile geldim şimdiye kadar. 4'ncü, 5'nci olmuşumdur, sıkıntı yok. Çarşaf liste olsa daha demokratik olurdu. Ancak delegemiz blok liste dedi, onların takdiri.  Konak'taki delegelerimiz de çoğunluğu blok liste olarak karar verdi” ifadelerini kullandı.

KİMSE KİMSEYE YUMRUK ATMADI
Kongrede yaşanan olaylarla ilgili konulan Batur, “Oylamada bir anda kargaşa oldu. Orada kim ne yaptı belli değil. Kimse kimseye yumruk atmadı. Herkes birbirini ittirdi sadece. Tunç Başkanımız ve il başkanımızın olduğu yere doğru yığılma oldu ancak orada da bir şey olmadı. Sadece 2 masa kırıldı. Bunlar olacak. CHP'nin dinamiği bunlar. 100 yıldır ayakta kalmasının nedeni bu. Delege seçiminde mahallelerde bin kişi gelip oy kullanıyor. Ben buna parti aşkı diyorum. Süreç mahkemeye taşınacak deniyor. Herhalde orada yapılan konuların tespiti ile ilgili... Geldi geçti. Herkes partilimizdir bizim. Salonun içinde olanlar 6 ay sonra sahada bizlerle partinin iktidara gelmesi için çalışacak” değerlendirmesini yaptı.

ASLANOĞLU’NU KONGREDE DESTEKLEDİM
Kongrede Şenol Aslanoğlu’nu desteklediğini kaydeden Başkan Batur, “İki başkanımıza da teşekkür ederiz. Aytekin Başkan da olsa o da yazacaktı beni. İkisi de Konak'ta çıkan arkadaşlarımız. Yıllarca parti için mücadele eden ve emek veren arkadaşlarımızı Aytekin Tunus ve Şakir Başak... Benim işim ondan zordu bu dönem. İkisi arkadaşımız örgütten çıkmış, Şenol Başkan da ilk il başkanlığı olduğu konusunda destek verenlerden ve olması için çalışma yapanlardan biriyim. Destek verdiğimiz kişilerin yanından ayrılma olayını siyaset boyunca hiç yapmadım. Konak Belediye Başkanı olduğum için nezaketen listede değerlendirdi arkadaşlar beni. Bundan kimsenin alınması ve gücenmesine gerek yok. Hayatta ilk kez çift listede yer aldım. Benim hep kimi desteklediğim bellidir. Kongrede de Şenol Bey'i destekledim. Genel Başkanımızın da Şenol Bey'i desteklediğini biliyorum. Genel Başkan'ın işaret ettiği adayı Genel Başkanımızın yanındayız diyerek desteklememek olmazdı” şeklinde konuştu.

SEÇİMDEN ALDIĞIMIZ OY ORANINDAN 4 PUAN ÜSTÜNDEYİZ
Muhalif seçmende küslük olduğunu gördüğünü dile getiren Başkan Batur, “Kurultayımız var, kurultaydan sonra bir an önce adaylar açıklanmalı. Ben bunu süt düzey yetkililere de ilettim. Biz listeleri son dakika yetiştiriyoruz. Bu kez farklı bir şey yapalım. Aralık'ın sonunda tüm adaylarımız açıklansın, herkes sahaya çıksın. Bize oy atan seçmenin bir küskünlüğü var. Sandığa gitmeyeceğiz diyor. İki arkadaş birbirine küser ya, seçmen o pozisyonda. Onları ikna etmemiz lazım. Sahaya çıkarsak örgütümüz, meclis üyesi arkadaşlarımız ile bu küskünlüğü giderebiliriz. Benim yaptırdığım ankete göre gayet iyiyiz. Anket gayet iyi, seçimden aldığımız oy oranından 4 puan üstündeyiz. Küskünleri partimize tekrar oy atması konusuna ikna edeceğiz. Yıllardır bize destek veriyor partilimiz. İzmir'de demokrasi aşığı seçmenimize ne yapsak azdır. Onların küskünlüğünü ortadan kaldıracak çalışmayı yine belediye başkan adayı yapar. Toplu çalışmaya, sahaya çıkmaya ihtiyacımız var” dedi.

‘BİR KİŞİ ÇIKSIN, ŞUNU DESTEKLEDİN’ DESİN, İSTİFA EDERİM
İki adaylı Narlıdere İlçe Kongresi’nde muhalif adayı desteklediği yönündeki iddialar hakkında konuşan Batur, “Narlıdere siyasetine ben asla karışmıyorum. Kongrede bir kişi çıksın ‘Abdül başkan bizi aradı, şurayı destekle’ dedi desin, ben bu işi bırakırım. 2-3 arkadaşımız vardır Narlıdere'de, onlar beni aradığında Ali Başkanı bu süreçte üzmeyin dedim. Kimi desteklemişim ben? Narlıdere siyasetine karışmadığım şuradan belli; Benim orada yıllardır siyaset yaptığım insanlar beni aradı. Ben karışmıyorum dedim, telefonumu da kapattım kongre günü. Ali Başkan ile yol arkadaşıyım ben… Kimsenin arkasından yalan dolan iş çevirmiş biri değilim. Ne yaparsam yüzüne karşı yaparım. Rakip aday çıkabilir ancak benim müdahalem yok. Dostum dediğim adamın arkasından iş çevirecek adam değilim ben. Narlıdere'nin hepsi bana yakın. Eskiden bana muhalefet edenler de yakın. Arkadaşlarla görüşüyoruz. Partilimiz onlar. Benim yaratılışım bu, bana selam verenin selamını alırım. Bana karşı liste çıkaranlarla bile oturup arkadaş olmuşuzdur. Konak'ta herkesi yazdık, muhalif olan arkadaşları da bir araya getirdik birlik oluşturmak için” dedi.