GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Mayıs 2023 Pazar 10:44

Başkan Batur 3 büyük kenti işaret etti ve ekledi: Yüzde 51 ile kazanacağız!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci turu değerlendiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak ve Türkiye genelindeki oy beklentisi ile ilgili, “İzmir’de de oyumuzu arttıracağımızı düşünüyorum. Yüzde 70’i göreceğimize inanıyorum Konak’ta da olacağı gibi. Türkiye genelinde ise benim kişisel tahminim ve sahayı gözlemlememe göre yüzde 51’e 49 Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilecektir” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylarının yüzde 50 +1’i alamaması sonrası 28 Mayıs’ta ikinci tur seçimlerine gitmeye hazırlanırken, siyasi partiler ise saha çalışmalarında vites arttırmış durumda.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İzmir'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 63,31 (1.939.651) oy alırken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 31,48 (964.470) oy almıştı. 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 2’nci tur seçimleri için siyasi partiler çalışmalarını sürdürürken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur İzmir'deki sürece Ege’de Sonsöz’e değerlendirdi.

BAŞARMAK MECBURİYETİNDEYİZ
Seçimlerin sıfırdan başladığını dile getiren Başkan Batur, ilk seçim sonuçlarını iyi okuduklarını belirtirken “Sonuçları iyi irdelemek lazım. Bunlardan da ders çıkarmak lazım. Biz dersimiz iyi çalışıyoruz. Bu iş bitmedi. Maç 0-0’dan yeniden başlıyor. Daha oy kullanmayanları, görüşmeler devam eden Sinan Oğan’ın vereceği katkı ve sinerji olayı bambaşka boyutlara götürebilir. Bir de büyük kentlerde yani İstanbul Ankara ve İzmir’de  farkı biraz daha açacağımızı düşünüyorum. Farkı açacağız ve bu işi bitireceğiz. Başaracağız, başarmak mecburiyetindeyiz. Ancak sandıktan ne çıkarsa ona da saygı göstereceğiz” dedi.

HEDEFİMİZ YÜZDE 70’İ GEÇMEK
Konak ilçesinde alınan yüzde 68'lik oy oranından memnun olduklarını belirten ancak ikinci turda bunun da üstüne çıkacaklarını vurgulayan Batur, “Konak’taki oylardan çok memnunuz. Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kıstas olarak gördüğümüz 2019 yerel seçimlerinde aldığımız oy yüzde 63,10’du. Bu seçimde yüzde 68,25 oldu. 28 Mayıs için hedefimiz ise Konak’ta yüzde 70’ın da üstüne çıkmak. Örgütümüz, sandık görevlilerimiz… Bütün örgütümüz şu an hazır” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEKTİR
Konak, İzmir ve Türkiye genelindeki oy tahminini de paylaşan Batur, “İzmir’de de oyumuzu arttıracağımızı düşünüyorum. Yüzde 70’i göreceğimize inanıyorum Konak’ta da olacağı gibi. Türkiye genelinde ise benim kişisel tahminime göre yüzde 51’e yüzde 49 Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilecektir” ifadelerini kullandı.

YETER Kİ MESAJLARIMIZI DOĞRU OKUSUNLAR
Özellikle Cumhur İttifakı tarafından Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın aldığı oyları CHP’ye ‘milliyetçilik’ nedeniyle gitmeyeceğinin iddia edilmesini de yorumlayan Batur, “Tabanda nasıl hareket edileceğini kimse bilemez. Ancak Sayın Sinan Oğan’a oy veren kesime baktığımızda Atatürkçü, milliyetçi bir genç kesim oy verdi. Bizde böyleyiz. Yeter ki mesajlarımızı doğru okusunlar. Genel Başkanımızın 2-3 gündür verdiği mesajları iyi tahlil etsinler zaten o zaman oyların bize geleceğini göreceksiniz. Biz kazanacağız. Umut hiçbir zaman bitmez!” dedi.