GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Ağustos 2021 Pazartesi 14:09

Başkan Baransel’den altın yorumu: 1 lira düşer 5 lira yükselir!

Son günlerde altındaki düşüşü değerlendiren Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, “Paniğe gerek yok. Buralardan daha da aşağıya düşmesi için piyasaya 200, 300 ton altın sürmesi lazım. Has altının gramı, 495 liradan 487 liraya düştü. Paniğe gerek yok; altın 1 lira düşer, 5 lira yükselir” ifadesini kullandı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Altının son bir aylık yatay seyri, son günlerde belirgin bir düşüşe dönüştü. Dolar ve eurodaki yükseliş eğiliminin ardından altındaki düşüş, yatırımcıların aklını karıştırdı. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, paniğe gerek olmadığını belirterek, “Altın, her zaman söylediğim gibi en güvenilir yatırım limanıdır. 1 lira düşer, 5 lira yükselir” ifadesini kullandı.

10 LİRALIK DÜŞÜŞ YATIRIMCIYI KORKUTMASIN
1 gram has altının 495 liradan 487 liraya düştüğünü, bunu normal karşılamak gerektiğini belirten Başkan Baransel, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Altının daha çok düşeceğini düşünenler var. Daha aşağılara inmesi için birisinin piyasaya 200, 300 ton altın sürmesi lazım. Böyle bir şey olmadığına göre, paniğe kapılmak için bir sebep yok demektir. Şu andaki düşüş, altın yatırımcısını tedirgin etmesin. Unutulmasın ki, altın 1 lira düşer, 5 lira yükselir. Bugün 487 lira olan bir gram has altın, yakında yine 520 liraları görecektir.”