GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Eylül 2018 Perşembe 17:00

Başkan Bakıcı’dan net seçim çıkışı: 2019’da AK Parti adayıyım!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, 2019’da gerçekleşecek yerel seçimler için net konuştu ve “Bağımsız aday olma gibi bir düşüncem yok. AK Parti olmazsa okuldayım. Ben 2019’da AK Parti belediye başkan adayıyım. Gönlüm, bilgiler böyle ama tabi kararı genel merkez verecektir” dedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 24 Haziran seçimlerinin ardından rotayı iyice 2019 yılında yapılması planlanan yerel seçimlere çevirdi.

İzmir’de sürecin hareketli geçmesi ve Büyükşehir Belediyesi noktasında AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kıyasıya bir rekabet içinde olması bekleniyor. Öte yandan en büyük çarpışmanın 2014’te CHP’nin kaybettiği 8 ilçede yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kentte AK Parti ve CHP arasında kurulan dengenin Cumhur İttifakı’ndaki rolüyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve ilk defa girdiği genel seçimlerde yakaladığı yükselişle İYİ Parti tarafından bozulabileceği öngörülüyor.

AK PARTİ OLMAZSA OKULDAYIM!
Küçük Menderes Havzası’nda yer alan Selçuk’ta 2014 yılında yaşanan seçimler CHP açısından dramatik bir şekilde noktalanmıştı. İki elin parmakları kadar bir farkla ilçe AK Parti’ye kaybedilmişti. Gelinen noktada kulisler hareketlenirken AK Partili Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın yeni dönem için vereceği karar merak ediliyor. CHP’de 15 yıl başkanlık yapmış Vefa Ülgür’ün şu ana kadar herhangi bir açıklaması bulunmuyor. Fakat Ülgür’ün aday olma ihtimalinden ciddi bir şekilde söz ediliyor. CHP’nin geçmiş yıllardaki seçimlerde uyguladığı transfer hamlelerini bu kez Selçuk’ta uygulayabileceği öne sürüldü. CHP’nin Bakıcı’ya teklifle gitme ihtimalinden söz edildi. Fakat ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya gelen ve hizmet süresi içinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Bakıcı, 2019 seçimleriyle ilgili flaş bir açıklamaya imza attı. Akademisyen kökenli olan ve adaylığıyla ilgili gelen soruya net bir şekilde cevap veren Bakıcı, “Bağımsız aday olma gibi bir düşüncem yok. AK Parti olmazsa okuldayım. Ben 2019’da AK Parti belediye başkan adayıyım. Gönlüm, bilgiler böyle ama tabi kararı genel merkez verecektir” ifadelerini kullandı.